Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Domaćinima Poljacima do zadnjih par minuta "visio" prolazak, Španjolci i Šveđani napravili siguran korak prema četvrtfinalu

Autor: A.P.

16.01.2023. 22:17
Domaćinima Poljacima do zadnjih par minuta

Foto: Reuters



Završena je prva faza prvenstva za grupe od A do D. Posljednje četiri utakmice završile su bez iznenađenje.


U grupi A, Španjolska je bez problema s 13 razlike porazila Iran. Utakmica je prelomila praktički nakon prvih 12 minuta kada je Španjolska vodila s nedostižnih 10:3. Završilo je 33:25(21:11). Večeras su najefikasniji kod Španjolaca bili Dushebajev i Sole, koji su zabili svaki po 6 golova. Valja istaknuti kako se čak 13 igrača od 16 upisalo u strijelce.


U konačnici iz grupe A Španjolska prenosi 4, Crna Gora 2, dok Iran 0 bodova.




U grupi B, domaćini Poljaci poprilično su se namučili kako bi svladali Saudijsku Arabiji u direktnoj utakmici za prolaz skupine. Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno i na predah su Poljaci išli s +1. U drugom poluvremenu, iskustvo Poljaka došlo je do izražaja i serijom 4:0 uspjeli su se odvojiti. Saudijci su se u posljednjih 10-ak minuta primaknuli na samo 1 razlike, no Krajewski i Morito zapečatili su njihovu sudbinu i poslali ih kući. Rezultat je na kraju bio 27:24.


Iz ove skupine prošli su Francuska, Slovenija i Poljska, a u drugoj krugu “križaju” se s trojkom iz grupe A.


Europski prvaci Šveđani razbili su slabašni Urugvaj rezultatom 47:12(25:8). Johansson i Wanne zabili su dvoznamenkasti broj golova, dok se ukupno 12 igrača upisalo u strijelce. S tri lagane pobjede Šveđani prolaze kao prvi iz svoje skupine, a osim njih prošli su Brazil i Zelenortski Otoci.


U najzanimljivijoj grupi današnjeg dana, jer su se prije posljednje utakmice čak tri reprezentacije borile za prvo mjesto i prijenos maksimalnog broja bodova, što praktički znači i prolaz u četvrtfinale.  Pomalo iznenađujuće Portugal je svladao Mađarsku rezultatom 27:20(16:9). Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka jer su već u 15. minuti Portugalci napravili 5:0 i poveli rezultatom 7:1, od kojeg se Mađari nisu uspjeli oporaviti.


Na kraju dana Islanđani su prvi u ovoj skupini, Portugal je drugo, a Mađarska treća i za njih je četvrtfinale praktički nemoguća misija, no radi se o sportu tako da ništa nije sasvim nemoguće.