Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska promjenjivom igrom stigla do pobjede, sada nam je potreban Egipat za čudo nad čudima

Autor: A.P.

23.01.2023. 19:32
Hrvatska promjenjivom igrom stigla do pobjede, sada nam je potreban Egipat za čudo nad čudima

Foto: Reuters



U svojem posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska je došla do sigurne pobjede nad Bahreinom. Nakon katastrofalne obrambene igre u prvom poluvremenu na predahu smo se nekako reorganizirali i u drugom poluvremenu to je bolje izgledalo. Na kraju smo pobijedili rezultatom 43:32(17:16).


Prvo poluvrijeme jedno je od najgorih koje smo odigrali na ovom Prvenstvu. Napad je funkcionirao odlično, što govori i 17 golova u prvih 30 minuta.


S druge strane, obrana je bila katastrofalna. Izgledala je nezainteresirano i potpuno neagresivno, za razliku od utakmice protiv Danske.




Velika greška u pripremi utakmice je bila odluka da igramo obranu 5-1, s Duvnjakom ili Jelinićem kao isturenima. Bahrein je reprezentacija koja na vanjskim igračima ima trojicu, za rukomet jako niska igrača, koji nikako ne mogu prepucati obrambeni zid. Mi smo odlučili ući s otvorenim gardom i dopustiti da niski reprezentativci Bahreina “lome” 1 na 1 naše visoke igrače. Nakon 15-ak minuta sjetili smo se stati u 6-0 obranu i tada je to malo bolje izgledalo.


Opustili smo se tek u drugom poluvremenu kada su Bahreinci počeli griješiti u napadu.


Sve u svemu, ostaje žal za tom taktičkom pogreškom u obrani jer vidimo kako smo danas mogli doći na korak do čuda, no za to su ekstremno male šanse.


Mora se istaknuti i jako dobar Kuzmanović na našem golu, koji je na kraju skupio 8 obrana, od čega su bila i 2 sedmerca.


Filip Glavaš ponovno je briljirao na desno krilu i zabio je 11 golova. On je ujedno i najsvijetlija točka naše reprezentacije na ovom Prvenstvu.


Glavašu se pridružio Ivan Martinović koji je danas bio bez pogreške, 11 od 11.


Težili smo čim više brojci 22, pobijedili smo  razlike i sada nam za čudo nad čudima treba pobjeda Egipta večeras od 12 razlike.


Vjerojatno završavamo kao 9. na ovom Svjetskom prvenstvu i prema svemu sudeći ulazimo u kvalifikacije za Olimpijske igre, no o tome će se znati više u sljedećim danima kada se završi Svjetsko rukometno prvenstvo.