Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

EP rukometašica

Hrvatske rukometašice svladale su Mađarice prije dvije godine u Danskoj: "Treba izbjeći crne rupe"

Autor: Hina

06.11.2022. 12:09
Hrvatske rukometašice svladale su Mađarice prije dvije godine u Danskoj:

Foto: Larisa Kalaus/Foto PIXSELL

Mađarska je u prvom kolu sa 33-28 pobijedila Švicarsku tako da hrvatske rukometašice moraju pobijedit jer pobjeda iz tog susreta vrlo vjerojatno znači prijenos dva boda u drugi krug prvenstva



ZAGREB Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u 18 sati igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Mađarske, a reprezentativka Larissa Kalaus kaže da, iako će to biti težak susret, ne sumnja u kvalitetu naše obrane i napada.


“Bit će to teška utakmica i premda Mađarska ima dosta igračica iz mađarske lige koja je jedna od jačih u Europi, ja ne sumnjam u kvalitetu naše obranu i naš kvalitetan napad, s našim malim brzim igračicama. Njima možda više odgovara igra jedan na jedan, možda su više navikle na šuterice i bit će im teško zadržati naše brze igračice, tu leži naša prednost”, kazala je Kalaus, ističući kako što prije treba zaboraviti poraz od Norveške i okrenuti se na sljedeće utakmice.


Mađarska je u prvom kolu sa 33-28 pobijedila Švicarsku tako da hrvatske rukometašice moraju pobijedit jer pobjeda iz tog susreta vrlo vjerojatno znači prijenos dva boda u drugi krug prvenstva.




Hrvatska je na zadnjem EP-u u Danskoj prije dvije godine slavila protiv Mađarske sa 24-22.


“Treba se fokusirati i izvući nešto dobro iz te utakmice. To je sada sasvim drugačija ekipa. Treba uzeti ono što je bilo dobro i ključno je odigrati što duže što bolje. Kako izbornik kaže, utakmica se igra do posljednjeg sučevog zvižduka”, rekla je Kalaus, naglasivši da treba pokušati izbjeći sve loše iz utakmice s Norveškom.


“Treba izbjeći pad koncentracije i ne bismo smjele raditi takav veliki broj tehničkih grešaka. Moramo se fokusirati i da da nam se ne događaju crne rupe“, kazala je za kraj.


Utakmica se igra u dvorani Arena Stožice s početkom u 18 sati.