Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uspješno gostovanje

Jusup: Najvažnije je bilo uzeti dva boda

Autor:

08.02.2023. 16:53
Jusup: Najvažnije je bilo uzeti dva boda

Foto: KK Gorica



Poslije teške utakmice na Gripama i bolnog poraza u završnici nije bilo jednostavno prebaciti fokus na novu stanicu u itinireraru HT Premijer lige koji je košarkaše Zadra u ponedjeljak navečer odveo u goste posljednjeplasiranoj Gorici. Kad se k tome pridoda da je Danijel Jusup u srce Turopolja stigao bez dvije udarne igle, Luke Božića i Antonija Jordana, onda je misija ostvarivanja 14. pobjede u domaćem prvenstvu postala puno kompliciranijom, ali i tu dilemu uspješno je razriješio ostatak Jusupovog sastava koji je posao na parketu Gorice odradio na više nego zadovoljavajući način.


Igrači s klupe


Odvojili su se Zadrani tijekom druge dionice na dvocifrenu prednost koja je u trećoj četvrtini narasla i do 20 koševa, što se pokazalo sasvim dovoljnim za pospremanje pobjede koja je ostavila klub s Višnjika u samom vrhu poretka pred skorašnji konac osnovnog dijela sezone.


– Znali smo da neće biti lako jer Gorica je za nas uvijek sklizak teren. Moram reći da je domaćin bio oslabljen neigranjem Cinca i to je dosta usmjerilo utakmicu. Isto tako i mi smo bili bez Božića kojeg smo odlučili malo odmoriti za utakmice koje slijede i Jordana koji ima lakšu ozljedu. Najvažnije nam je bilo uzeti dva boda i da se igrače s klupe malo razigraju, jer će nam oni trebati u narednom razdoblju – kazao je strateg Zadra nakon rutinske pobjede u Velikoj Gorici koju su mu na svojim leđima najviše iznijela trojica igrača. Nositelji igre Drežnjak, Žganec i Ramljak u izostanku Božića i Jordana povukli su baš kad se od njih to najviše tražilo, zbirno su ugradili 51 koš i uhvatili 27 lopti pod obručima (Žganec devet napadačkih skokova), a ta skakačka dominacija Zadra na kraju je bila izražena s čak 20 skokova više (48-28). Kapetan je k tome, pomalo atipično za njega, imao odličnu večer što se tiče vanjskog šuta. Gađao je Ramo tricu tri od pet, zabio ukupno 14 poena i tako na pravi način odgovorio protivničkoj obrani koja ga je u smislu koncepcijskog rizika ostavljala usamljenog na šutu za tri.


Zabok, pa C. zvezda




– Čestitam svojim suigračima na pobjedi. Gorica se odbijala predati do samoga kraja, mi smo se skupili jer smo ostali uoči utakmice bez dvojice važnih igrača. Znali smo da neće biti lak posao, ali smo ga uspješno odradili, posebno u energetskom smislu bez obzira na pad u samoj završnici. Idemo se sad pripremati za Zabok koji dolazi u petak te Zvezdu koja nam stiže u goste u nedjelju – istaknuo je kapetan što je to presudilo u srazu protiv Gorice koja je nasreću apsolvirana bez prevelikog stresa. Najvažniji su ipak bodovi i činjenica da je Jusup uspio odmoriti neke igrače pred utakmice koje će sigurno plijeniti pažnju navijača. Tu definitivno spada okršaj s C. zvezdom u nedjelju, kao i četvrtfinalni obračun u Krešinom kupu na parketu Cibone koji slijedi tri dana poslije gostovanja beogradskog euroligaša.