Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT Premijer liga

Jusup: Usmjeriti utakmicu na naš mlin

Autor:

01.02.2023. 15:26
Jusup: Usmjeriti utakmicu na naš mlin

Foto: Mate Komina



Ludi ritam koji ih je natjerao da u zadnjih 14 dana odigraju čak šest utakmica ne jenjava. I u narednom razdoblju od dva tjedna košarkaši Zadra suočit će se sa sličnim rasporedom koji im nosi tri premijerligaške obveze (Dinamo, Gorica, Zabok) te dva regionalna iskušenja (Split, C. zvezda) i sve to će se stisnuti igračima Danijela Jusupa u narednih 13-14 dana, da bi se nakon toga krenulo u lov na prvi ovosezonski domaći trofej, onaj Krešinog kupa, a protivnik u četvrtfinalu je Cibona, 15. veljače u Draženovom domu.


Sabrani od početka


Gorak okus nedjeljnog poraza u Trnskom od Cedevite Junior Jusupovi igrači imaju stoga priliku popraviti večeras protiv Dinama koji je gost Višnjika od 18 sati. U kakvom će stanju dvoboj s novakom u ligi dočekati domaća momčad pod velikim je upitnikom, jer dosta su bitan faktor u zadnje vrijeme postali prazni tekući računi igrača i stručnog stožera. Tim povodom je uoči večerašnjeg ogleda s Dinamom održan sastanak igrača s upravom kluba i dogovoreno je »primirje« do završetka Krešinog kupa pa se predmnijeva da se u stožeru Zadra ozbiljno pristupa sljedećem protivniku koji je nedavno šokirao hrvatsku košarkašku javnost svladavši gradskog rivala Cibonu. Inače je sastav koji s klupe predvodi Mario Štirjan u svojoj debitantskoj sezoni u hrvatskoj eliti zasad obavio dobar posao. Na dobrom su putu da se dočepaju doigravanja, čvrsto Zagrepčani drži sedmu poziciju s osam pobjeda i devet poraza te će sigurno biti pravi test trenutnih sposobnosti Jusupove momčadi.koja u zadnje vrijeme igra s velikim oscilacijama, od odličnog (prvo poluvrijeme protiv Borca) do katastrofalnog (drugo poluvrijeme protiv Cedevite J.).


– Moramo biti koncentrirani i sabrani da od samog početka usmjerimo utakmicu na naš mlin. Utakmica u Zagrebu je bila izuzetno kvalitetna s obje strane i oni kad su raspoloženi u šutu za tri poena i kada su motivirani mogu svakoj ekipi napraviti problem – najavio je trener Jusup sraz s protivnikom koji ih je dobro namučio u prvom međusobnom ogledu u 7. kolu u Draženovom domu (83:93). Pitanje pobjednika tog dvoboja prelomljeno je u samoj završnici, s tim da se Dinamo iskazao šuterskim sposobnostima, pogodivši 13 trica.


Bez podcjenjivanja




Srećom i Zadrani su tada bili u šuterskom elementu, zabili su 14 trica te potvrdili svoju kvalitetu, a s obzirom na sve što se u zadnje vrijeme događalo oko kluba dosta toga će ovisiti o voljnom momentu domaćih igrača. Da ipak ne bi trebalo biti problema s motivacijom naznačio je prvi centar Zadra, Karlo Žganec.


– Ispred nas je još jedna u nizu utakmica u kratkom vremenakom periodu. Igramo protiv iskusne momčadi Dinama koja nije za podcijeniti. Stvorili su nam velike probleme u Zagrebu i imaju nekoliko pojedinaca koji su igrali na puno višem nivou od hrvatskog prvenstva i zato ćemo se morati dobro spremiti za njih da ne bi ušli u nekakve probleme – istaknuo je Žganec.