Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HT PREMIJER LIGA

Jusup: Nadam se da ćemo se skrpati do Budućnosti

Autor:

18.11.2022. 19:23
Jusup: Nadam se da ćemo se skrpati do Budućnosti

Foto: KK Zadar



Pobjeda se piše, dojam se briše. S tom su konstatacijom košarkaši Zadra zaključili prekjučerašnji dvoboj s Goricom u osmom kolu HT Premijer lige i automatski se okrenuli središnjem događaju ovog tjedna, dolasku podgoričke Budućnosti na Višnjik. Subotnji derbi regionalne lige ipak ima svoju težinu, pa se nakon ogleda sa sastavom koji je tek jednom uspio slaviti u sedam utakmica hrvatskog prvenstva nije tražila dlaka u jajetu.


Dva primarna cilja za stručni stožer Zadra su ispunjena, upisani su bodovi i nitko se nije ozlijedio, a taj prag je istaknuo i Danijel Jusup nakon što mu se momčad protiv Turopoljaca vidno mučila praktički tri četvrtine dvoboja i onda u posljednjih 12 do 13 minuta prelomila pitanje pobjednika.


Bolest i sitne ozljede


Opravdanje za ne baš bajno izdanje svojih štićenika Jusup je pronašao u činjenici da je povratak u natjecateljski ritam nakon osmodnevne pauze bio prožet bolešću pojedinih igrača i sitnim ozljedama, pa se Goričanima suprotstavio bez pomoći Sanija Čampare i Leona Šantelja, dok je nekolicina igrača pak morala nastupiti i s povišenom temperaturom.




Sve u svemu, sedmoj premijerligaškoj pobjedi, kakva god ona bila, ne smije se gledati u zube, pa stoga brojne mane u 40 minuta loptanja s Goricom strategu Zadra nisu bile previše bitne.


– Bila je teška utakmica, s Goricom nikad nije lako. Dobri su u šuterskom segmentu i mogu svakome napraviti probleme. U prvom poluvremenu baš ništa nismo uspjeli pogoditi, a neki šutovi su nam bili potpuno otvoreni. Imali smo dosta zdravstvenih problema, Lakić je igrao pod temperaturom, Jordano je u virozi, Božić je bio na hoće-neće, tako da smo bili malo raštimani. Ali, uspjeli smo rasporediti minutažu, nitko se hvala Bogu nije ozlijedio i nadam se da ćemo se uspjeti skrpati do Budućnosti – sažeo je u nekoliko rečenica trener Zadra svoje viđenje sraza s Goricom protiv koje su, pogotovo u završnom dijelu, priliku zaslužili i najmlađi članovi njegovog rostera.


Šansa najmlađima


– Dobivat će šansu naši mladi igrači uvijek, samo je ne smiju uzimati zdravo za gotovo. Kada se već dobije ta šansa onda ona dolazi i s nekakvom odgovornošću i onda će tih šansi biti i više. Vodimo računa o našim najmlađim igračima i vodit ćemo i dalje – osvrnuo se Jusup na budućnost kluba koja ove sezone dobiva popriličan broj minuta u domaćem prvenstvu i tako uspiju rasteretiti iskusniji dio momčadi kojem svakako pripada Karlo Žganec. Centar Zadra bio je na tragu trenerovog viđenja okršaja s pretposljednjom momčadi hrvatske lige koja se žilavo odupirala i onda pred odlučujuću dionicu bila prisiljena izvjesiti bijelu zastavu.


– Nakon stanke krenula su ponovno ligaška iskušenja. Pobijedili smo, doduše nije ta pobjeda bila velika, ali nije bilo lako posebno ako se uzme u obzir da nam je dosta igrača načeto. Luka (Božić op.a.) se nije još potpuno zaliječio, Jordano i Lakić su morali igrati fibrozni, Čampara i Šantelj nisu bili u sastavu, tako da smo imali skraćenu rotaciju. Malo smo smušeno odigrali na početku, međutim u nastavku smo podigli intenzitet i zasluženo upisali pobjedu – kazao je za kraj Žganec koji je u nepunih 20 minuta na parketu ostvario solidan učinak od osam koševa i isto toliko skokova.