Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

MEMORIJAL KREŠIMIR ĆOSIĆ

Naslov ostao u Krešinom gradu: Zadranima pobjeda, Cedeviti Junior treće mjesto

Autor: Paulo Sarić

09.01.2023. 09:42
Naslov ostao u Krešinom gradu: Zadranima pobjeda, Cedeviti Junior treće mjesto

Foto: Zvonko Kucelin/KSZŽ



Mladi košarkaši Zadra pod vodstvom trenera Marka Selina osvojili su prvo izdanje Memorijalnog turnira Krešimir Ćosić. Mladi Zadrani su u velikom finalu bili bolji od švicarske Vevey Riviere rezultatom 90:71, dok je treće mjesto pripalo igračima Cedevite Junior koji su sa 76:70 bili bolji od vršnjaka iz Cedevite Olimpije.


Otvaranje finalnog susreta je proteklo u izjednačenoj borbi dvaju ravnopravnih suparnika, no nije trebalo dugo čekati da košarkaši Zadra pokažu »tko je gazda na parketu« i usmjere vodu na svoj mlin. Dogodilo se to krajem prve četvrtine kada su se Selinovi đaci odvojili na plus devet (29:20), da bi već na samom početku druge dionice otišli i na prvu dvoznamenkastu prednost.


Ekspresna minuta odmora gostujućeg stratega donijela je kratkotrajni povratak Švicaraca koji su se četiri minute prije kraja prvog poluvremena prišuljali na 37:33, no Zadrani su se do velikog odmora vratili u dvoznamenkaste vode i u svlačionice odnijeli zalihu od 12 poena (50:38).




Bolja igra domaćih mladića nastavila se i na otvaranju nastavka pa nije trebalo dugo čekati ni da Zadar dodatno podeblja prednost. Semafor je već u 26. minuti pokazivao 68:44 za igrače Marka Selina. nakon čega je postalo izvjesno da će trofej namijenjen pobjedniku prvog izdanja Memorijalnog turnira Krešimir Ćosić ostati u Donatovom gradu.


Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla domaćeg sastava koji je bez puno muke očuvao vodstvo i potvrdio prvo mjesto. Zadrane je s 19 koševa i šest skokova predvodio Vito Perković, a pratio ga je Toni Torbarina sa 16 poena i sedam asistencija.