ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NBA liga

VIDEO Bojan Bogdanović odveo Pistonse do posljednje pobjede u 2022. godini, Ivica Zubac poražen kod Pacersa

Autor: Portal Novi list

01.01.2023. 07:52
VIDEO Bojan Bogdanović odveo Pistonse do posljednje pobjede u 2022. godini, Ivica Zubac poražen kod Pacersa

Foto: Bojan Bogdanović i Anthony Edwards/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac zabio je 28 poena u Minneapolisu



Bojan Bogdanović i Ivica Zubac imali su radno Silvestrovo. Bojan je odveo svoje Pistonse do pobjede u Target Centru u Minneapolisu. Hrvatski reprezentativac postigao je 28 poena, od toga 17 u trećoj četvrtini kada je momčad iz Detroita serijom 32-9 “prebrisala” dvoznamenkasti zaostatak.


– Naša energija u trećoj četvrtini bila je jako dobra, posebno kada su ušli igrači s klupe. Oni su bili doista izvrsni. Kada igramo obranu kao što smo je igrali i drugom poluvremenu onda je sve puno jednostavnije u napadu – rekao je Bogdanović.


Anthony Edwards je zabio 30, a D’Angelo Russell 25 poena kod Timberwolvesa.


Bogdanović je uhvatio i šest skokova, te podijelio pet asistencija, a utakmicu je zaključio sa čak 71 posto šuta iz igre. Pogodio je svih pet slobodnih bacanja i promašio tek jedan od četiri pokušaja za tri poena.


Zubac je odigrao 27 minuta u minimalnom gostujućem porazu Clippersa u Indianapolisu. Myles Turner (34) i Tyrese Haliburton (24 poena i 10 asistencija) predvodili su Pacerse protiv raspucanog Paula Georgea (45 poena). Clippersima nije pomogao ni najnoviji povratak  Kawhija Leonarda koji je zabio 24 poena (sedam asistencija i pet skokova).




Leonard je promašio tricu koja je mogla donijeti poravnanje. Pet sekundi prije kraja Haliburton je iskoristio slobodno bacanje za 131:127, a cijeli priču zaključio je George tricom na manje od sekundu prije kraja koja ionako nije ništa bitno promjenila.


Brojne eksplozije čule su se u Kijevu i drugim mjestima diljem Ukrajine, a sirene za zračnu uzbunu zavijale su širom zemlje u prvih nekoliko sati nakon ponoći na Novu godinu. Dok su sirene zavijale, neki ljudi u Kijevu su sa svojih balkona vikali: “Slava Ukrajini! Slava herojima!”, rekli su svjedoci Reutersu. Fragmenti projektila koje su uništili ukrajinski sustavi protuzračne obrane oštetili su automobil u središtu glavnog grada, ali preliminarno nije bilo ozlijeđenih niti žrtava, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. Gradska vojna uprava Kijeva priopćila je da su uništena 23 “zračna objekta” koje je lansirala Rusija. Napadi su uslijedili nekoliko minuta nakon novogodišnje poruke ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u kojoj je poželio pobjedu svojoj zemlji u ratu koji traje već 11 mjeseci i ne nazire mu se kraj. Eksplozije su se čule i nakon toga, bez izravnih izvješća o šteti, izvijestili su Reutersovi svjedoci. Bilo je i neslužbenih izvješća o eksplozijama u južnoj regiji Herson i sjevernoj regiji Žitomir. Napadi su uslijedili nakon baražne paljbe od više od 20 krstarećih projektila ispaljenih na mete diljem Ukrajine u subotu, što je ukrajinski pravobranitelj za ljudska prava Dmytro Lubinets nazvao “terorom u novogodišnjoj noći”. Dužnosnici grada Kijeva i regije rekli su u aplikaciji za razmjenu poruka da sustavi protuzračne obrane rade. Oleksej Kuleba, guverner kijevske regije, rekao je da je ona napadnuta dronovima. Nije odmah poznato jesu li neke mete pogođene. Vjačeslav Gladkov, guverner južne ruske regije Belgorod koja graniči s Ukrajinom, rekao je pak da je tijekom noćnog granatiranja predgrađa ruskog grada Šebekina bilo oštećenja na kućama, ali nije bilo žrtava. Ukrajina nikada nije javno preuzela odgovornost za bilo kakve napade unutar Rusije, ali ih je nazvala “karmom” za rusku invaziju.


REZULTATI


Utah – Miami 123:126


Oklahoma – Philadelphia 96:115


Minnesota – Detroit 104:116


Memphis – New Orleans 116:101


San Antonio – Dallas 125:126


Houston – New York 88:108


Chicago – Cleveland 102:103


Charlotte – Brooklyn 106:123


Indiana – LA Clippers 131:130