Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Sarajevu

Kadeti Diadore osvojili prvo izdanje Memorijalnog turnira Ibrahim Topalović Džone

Autor: Paulo Sarić

31.12.2022. 11:34
Kadeti Diadore osvojili prvo izdanje Memorijalnog turnira Ibrahim Topalović Džone

Foto: KK Diadora



Kadeti Diadore osvojili su prvo izdanje Memorijalnog turnira Ibrahim Topalović Džone koji se proteklih dana igrao u Sarajevu. Nakon polovičnog učinka u skupini, mladići pod vodstvom Tonija Vidaića prvo su u polufinalu svladali Petrovgrad rezultatom 78:71, da bi potom u velikom finalu s 80:79 bili bolji od tuzlanske Slobode.


– Na turnir nas je pozvao KK Igman Burch, s kojim nas je povezao Ivan Mikulić. Na samom otvaranju smo izgubili od Slobode iz Tuzle 76:68, u srijedu smo igrali protiv KK Liberty Novi Pazar i dobili 94:44, a isti dan smo igrali i polufinale protiv Petrovgrada te slavili 78:71. U finalu smo prvo poluvrijeme dominirali terenom, bili agresivni i kvalitetni, no u nastavku smo ušli u nervozu i primili par trica. Oni su počeli igrati zonski presing po cijelom terenu, ali kad su poravnali na 70:70 Čulin vezuje četiri poena, a Kotrulja nas tricom odvodi na plus sedam i vraća utakmicu na naš mlin. Želio bi se zahvaliti roditeljima igrača, klubu i caffe baru Roma što su podijelili troškove puta i omogućili nam divno iskustvo. Turnir je vrhunski organiziran, hotel i hrana su za svaku pohvalu, te smo u Zadar donijeli samo lijepe uspomene – kazao je trener kadeta Diadore Toni Vidaić.


«Entuzijasti« su nastupili u sastavu: Nino Kotrulja, Stipe Ivanković, Andrija Diklan, Ante Madunić, Matej Nimac, Roko Čulin, David Kosović, Josip Čirjak, Mate Sorić, Antonio Pavin, Jakov Jurjević; a valja istaknuti da osim zlatne medalje u Zadar putuje i nagrada za najkorisnijeg igrača turnira koja je pripala Ninu Kotrulji.


DIADORA 80 – SLOBODA T. 79


(24:26, 12:27, 20:13, 23:14)




DIADORA: Kotrulja 26, Ivanković 20, Diklan 9, Madunić 4, Nimac 6, Čulin 4, Kosović 3, Čirjak 1, Sorić 7, Jović, Pavin, Jurjević. Trener: Toni Vidaić.