ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liga prvaka

Messi i društvo prekasno se probudili protiv njemačkog stroja, Milan stigao na korak od četvrtfinala

Autor: A.P.

14.02.2023. 23:12
Messi i društvo prekasno se probudili protiv njemačkog stroja, Milan stigao na korak od četvrtfinala

Foto: Reuters



Većina muške populacije posljednjih je mjeseci jedva čekala Valentinovo, no ne iz činjenice da se radi o Danu zaljubljenih, nego jer se već tradicionalno tog dana na male ekrane vraća najveće klupsko natjecanje “najvažnije sporedne stvari na svijetu”, nogometna Liga prvaka. Za sve ljubitelje dobrog nogometa, prema najavama nije moglo bolje početi, PSG protiv Bayern Munchena na Parku prinčeva. Uzbuđenje i velika očekivanja od utakmice nestali su praktički već nakon prvih 10-ak minuta.


PSG-Bayern Munchen 0:1


Bayern je izdominirao prvo poluvrijeme, no opasnost po protivničku mrežu bila je jednaka osvajanju glavnog zgoditka na lutriji, dakle ravna nuli.  Prvo pravo uzbuđenje i pravi udarac u okvir gola vidjeli smo u 43. minuti kada je Joshua Kimmich uputio lijep udarac s 19 metara, no Gigi Donnarumma “ukrotio” je loptu bez ikakvih problema. Prije toga praktički nema ništa posebno za izdvojiti.




PSG je znakove pojavnosti na terenu pokazao tek 45. minuti kada je Matthijs De Ligt pretjerao u agresivnosti i srušio Messija u opasnoj poziciji, za što je glavni sudac Michael Oliver dosudio prekršaj.  Messi je nakon pregovaranja s Neymarom sam odlučio izvesti taj slobodan udarac, no samo je pogodio živi zid.


Nekako se očekivalo da bi PSG u drugo poluvrijeme mogao izaći agresivniji, pošto već u pvih 45 minuta pred svojom publikom na svojem terenu nije pokazao apsolutno ništa, no to nije bio slučaj. Bayern je ponovno gospodario terenom i to im se konačno isplatilo u 53. minuti, kada je nakon preciznog ubačaja Alphonsa Daviesa, Kingsley Coman smireno poentirao.


Njemački div tu nije stao i htio je odmah riješiti posao. U 62. minuti Chuopo-Moting imao je veliku priliku, no Donnarumma je odlično reagirao. Samo minutu kasnije isti likovi našli su se ponovno, no tada je Donnarummi pomogla i vratnica. Uslijedio je korner, gdje je Benjamin Pavard nakon ubačaja imao veliku priliku glavom, ali Donnarumma je treći puta u samo tri minute reagirao perfektno.


Nakon svih ovih šansi, konačno smo dočekali da se PSG probudio iz zimskog sna i utakmica je konačno postala dostojna najavama i očekivanjima.


Mbappe koji zbog ozljede nije spreman za igrati punih 90 minuta, ušao je u 57. i pokazao raskoš svog talenta. Prvi puta pobjegao je u 73. minuti, no golman Bayerna, Yan Sommer, uspio je licem obraniti. Ovo bježanje bila je samo najava za ogroman pritisak PSG-a koji je uslijedio. U sljedećih nekoliko minuta PSG je uputio nekoliko opasnih udaraca, no nijedan nije završio u mreži, barem ne na regularan način.


U 83. minuti dogodilo se ono što nitko ne voli. VAR je nakon provjere, regularno, poništio gol PSG-u, no prije toga 50 tisuća grla slavilo je izjednačujući pogodak njihovih ljubimaca, nakon čega je uslijedio hladan tuš. PSG je do kraja utakmice pritiskao, no nije uspio izjednačiti.


Početkom sudačke nadoknade, Bayern je ostao bez Pavarda koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.


AC Milan- Tottenham Hotspurs 1:0


Drugi dvoboj ove večeri, onaj “manje zanimljiviji”, na San Siru odigrali su nekadašnji prvak Europe i klub bez ijednog trofeja u svojim vitrinama.


Praktički u prvom udarcu na gol, Milan je zabio preko Brahima Diaza, što je u konačnici i značilo konačni rezultat.


Unatoč tom pogotku, prvo poluvrijeme ovdje bilo je puno zanimljivije za gledanje u odnosu na ono u Parizu. Tottenham je čak malo i bolje stajao na terenu, no nisu stvorili “onu pravu priliku” preko koje bi došli do izjednačenja.


Conteova momčad u drugom poluvremenu navalila je još više i još jače, no do pogotka nisu došli. Napravljene su i napadačke zamjene, no ni one nisu dale rezultata.


Za londonsku momčad Ivan Perišić odigrao je svih 90 minuta i ostavio jako dobar dojam, dok je u igru za momčad Milana, Ante Rebić, ušao tek u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.


Uzvratni susreti igraju se 8. ožujka u Munchenu, odnosno u Londonu.