Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP U KATARU

Na leđima raspoloženog Lea Messija, Argentina ide na megdan Nizozemskoj u četvrtfinalu

Autor: Zadarski list

03.12.2022. 22:14
Na leđima raspoloženog Lea Messija, Argentina ide na megdan Nizozemskoj u četvrtfinalu

Foto: Reuters



Čvrst, neizvjestan i ,za gledatelje, odličan bio je drugi susret osmine finala Svjetskog prvenstva. Argentina koja je bila bolja momčad skoro 80 minuta utakmice, na kraju je jedva prošla u četvrtfinale rezultatom 2:1.


Prvo poluvrijeme okarakterizirano je dominacijom Argentine, dok je drugo poluvrijeme bilo fenomenalno s brojnim prigodama na obje strane.


Lionel Messi odigrao je jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme u reprezentativnom dresu. Bez ikakvog okolišanja može se reći kako je upravo radi njega Argentina u četvrtfinalu. Za njega je ovo bio 1000-ti seniorski nastup u karijeri i odradio ga je sa stilom. Zabio je pogodak za vodstvo, razigravao je suigrače koji nisu bili niti upola raspoloženi kao on.




Prvi gol djelo je tog argentinskog čarobnjaka, koji je nakon dodavanja Otamendija sa 15-ak metara pogodi donji lijevi kut. Bolja igra Argentine trajala je praktički cijelu utakmicu. Vodstvo su Argentinci su povećali u 57. minuti kada je zabio Alvarez nakon bezvezne greške australskog golmana.


Međutim, borbeni Australci, nisu posustajali i želja i trud isplatili su se u 77. minuti kada je autogol postigao Argentinac Fernandez.


Posljednjih 10-ak minuta nastala je totalna ludnica, jer su Australci, iako slabiji kvaliteti, jurili drugi gol i produžetke.


Lautaro Martinez promašio je nekoliko stopostotnih prilika. Ti svi promašaji mogli su biti kažnjeni u zadnjim sekundama mogli se okrenuti protiv Argentine, no vratar Martinez  fantastično je obranio situaciju 1 na 1 protiv Kuola.


Borbeni Australci na kraju pakuju kofere i odlaze kući, a Argentinci odlaze u četvrtfinale protiv Nizozemske, koje se igra 9. prosinca u 20 sati.