Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

IZBORILI PLASMAN

Nakon masovne tučnjave Osijek izborio četvrtfinale kupa

Autor: Hina

09.11.2022. 21:21
Nakon masovne tučnjave Osijek izborio četvrtfinale kupa

Foto: Pixsell



Nogometaši Osijeka izborili su plasman u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa gostujućom pobjedama protiv Varaždina (2-1).


Nakon što je Varaždin u 14. kolu prvenstva, odigranom 22. listopada, pobijedio Osijek sa 4-1, ždrijeb je htio da se Varaždin i Osijek nađu i u osmini finala Kupa. Ovoga puta slavio je Osijek sa 2-1 u susretu sa čak četiri crvena kartona, devet žutih i ukupno 42 prekršaja.


Osijek je poveo već u osmoj minuti. Izvrsno je ubacio Karlo Bartolec s desnog krila, a Mijo Caktaš precizno ciljao glavom, poslavši loptu s desetak metara u lijevi kut nemoćnog Olivera Zelenike.




Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 54. minuti golom Laszla Kleinheislera. Mađarski reprezentativac je ušao u šesnaesterac nakon proigravanja Miereza, dvojica domaćih nogometaša nisu ga uspjela zaustaviti i Laszlo je mirno i precizno loptu poslao u vratarev bliži, lijevi kut.


U 66. minuti Osijek je ostao s igračem manje nakon što je Jevhen Čeberko dobio izravan crveni karton zbog prekršaja nad Agonom Elezijem. Domaćin je u nastavku susreta krenuo agresivnije pokušavši nadoknaditi zaostatak i u drugoj minuti nadoknade Fran Brodić je smanjio na 2-1.
Samo minutu kasnije došlo je naguravanja igrača obje momčadi, a sudac Pajač je imao pune ruka posla. Došlo je do gužve i masovne tučnjave na sredini travnjaka. Situacija je eskalirala, na teren su uletjeli i pričuvni igrači te članovi stručnog stožera obje momčadi.


Rezime “gužve” bila su isključenja domaćeg vratara Zelenike i braniča Jorga Pellumbija, te napadača Osijeka Antonija Mance. Kako domaćin više nije imao pravo na zamjenu na vrata je stao Elezi. Nadoknada je ukupno trajala čak deset minuta, ali više nije bilo promjene rezultata.