Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Strana prvenstva

Ante Budimir pogodio s bijele točke protiv Betisa, Borna Barišić asistirao u gostujućoj pobjedi Rangersa

Autor: Hina

19.01.2023. 07:27
Ante Budimir pogodio s bijele točke protiv Betisa, Borna Barišić asistirao u gostujućoj pobjedi Rangersa

Foto: Borna Barišić/Foto REUTERS

Svih 90 minuta odigrao je i Josip Juranović za Celtic u domaćoj pobjedi protiv Saint Mirrena



SEVILLA  Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Budimir igrao je za Osasunu od 71. minute u pobjedi protiv Betisa nakon boljeg izvođenja 11-eraca u dvoboju osmine finala Španjolskog kupa igranog u Sevilli te je bio jedan od četiri uspješna izvođača s bijele točke za svoju momčad.


Branitelj naslova Betis vodio je sa 1-0 i 2-1 golovima Carvalha (63) i Sabalyja (103), ali su David Garcia (90+2) i Ruben Garcia (106) uspijevali izjednačavati, da bi prilikom izvođenja 11-eraca sva četiri igrača Osasune bila precizna, dok je Herrera obranio udarac Canalesa, a Rodriguez je promašio za Betis.


Ivo Grbić ostao je na klupi madridskog Atletica koji je kao gost sa 2-0 (0-0) svladao Levante golovima Morate (54) i Llorentea (90+1).




U četvrtfinale su se  još plasirali Valencia i Athletic iz Bilbaoa. Valencia je kao gost s uvjerljivih 4-0 (3-0) svladala Sporting iz Gijona, dok je Athletic na svom terenu svladao Espanyol s minimalnih 1-0 (1-0). Još u utorak su se u četvrtfinale plasirali Real Sociedad i Sevilla, dok će u danas još igrati Ceuta – Barcelona te Villarreal – Real Madrid.


Još jedan hrvatski reprezentativac imao je uspješan nastup. Borna Barišić bio je asistent za treći pogodak Rangersa u 3-2 (1-1) gostujućoj pobjedi protiv Kilmarnocka u susretu 22. kola škotskog prvenstva.


Barišić je u 72. minuti odlično podignuo loptu s lijevog krila na glavu Morelosa koji je s pet metara zatresao mrežu domaćih za vodstvo Rangersa od 3-1. Bio je to drugi gol Morelosa na utakmici, bio je strijelac i za 1-1 u 23. minuti. Strijelac za Rangers bio je i Kent u 51. minuti, dok su golove za Kilmarnock postigli Stokes u 6. i Wright u 85. minuti.


Barišić je odigrao svih 90 minuta za Rangers, dok Antonio Mirko Čolak nije konkurirao za nastup.


Svih 90 minuta odigrao je i Josip Juranović za Celtic u 4-0 (2-0) domaćoj pbojedi protiv Saint Mirrena. Strijelci su bili Abada (15), Furuhashi (35, 53) i Turnbull (86).


Celtic je tako zadržao devet bodova prednosti na vrhu ljestvice ispred drugog Rangersa, sada ima 61 bod, a Rangers 52.