Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Liga prvaka

Carlo Ancelotti otkrio tajnu uspjeha njegova Reala: "Ključ je skromnost veterana Modrića i Kroosa, kod njih nema ega"

Autor: Portal Novi list

16.03.2023. 07:47
Carlo Ancelotti otkrio tajnu uspjeha njegova Reala:

Foto: Luka Modrić i Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Modrić i Kroos ne igraju zbog karijera koje su imali, oni igraju jer to zaslužuju - rekao je trener Reala



Luka Modrić je ponovo oduševio. Španjolske kolege njegovu izvedbu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola ocijenili su – devetkom. Carlo Ancelotti ponovo nije mogao sakriti zadovoljstvo izvedbom kapetana hrvatske reprezentacije.


– Mi smo moderna momčad. Nogomet danas zahtjeva kolektivnu posvećenost, individualnu kvalitetu, energiju i iskustvo. Modrić i Kroos odigrali su dobru utakmicu, dobro su odradili svoj posao i mi smo bili ti koji su kontrolirali utakmicu – rekao je trener Reala nakon utakmice,  a onda otkrio “tajnu uspjeha” svoje momčadi:


– Ključ je skromnost veterana, kod njih vam nema ega. Mladi su strpljivi jer znaju da su s njima igrači s fantastičnim karijerama. Dopustite mi da kažem jednu stvar – Modrić i Kroos ne igraju zbog karijera koje su imali, oni igraju jer to zaslužuju – rekao je Ancelotti.




Jurgen Klopp kaže da nije bio ljut već razočaran nakon utakmice.


– Bio bih ljut da smo igrali bolje i da je bilo tijesno i da su oni pobijedili zbog penala koji nije penal ili takve stvari, ali na kraju se to nije dogodilo. Real Madrid je bio samo bolja momčad. Dovoljno sam dugo u poslu da to poštujem – rekao je trener Liverpoola pred kojim su teški dani. Redsima slijedi teška borba u prvenstvu kako bi izborili Ligu prvaka sljedeće sezone. Trenutno imaju šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Tottenhamom, a očekuje ih paklena serija od tri utakmice. Dva gostovanja kod Manchester Cityja i Chelseaja, pa domaći susret s vodećim Arsenalom u Premier ligi. Teže ne može.


– Liga prvaka je veliko natjecanje i mi želimo biti dio njega svake godine, a to je sada golemi zadatak za nas – rekao je Klopp.