Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

BUNDESLIGA

Gvardiol odigrao cijelu utakmicu s maskom, Wolfsburg Nike Kovača pobijedio Kramarićev Hoffenheim

Autor: Zadarski list

12.11.2022. 19:32
Gvardiol odigrao cijelu utakmicu s maskom, Wolfsburg Nike Kovača pobijedio Kramarićev Hoffenheim

Foto: Reuters



Posljednja ligaška kola igraju se prije se nogometni karavan preseli u Katar na Svjetsko prvenstvo. Njemačka Bundesliga ponovo je donijela mnogo odličnog nogometa. RB Leipizig prvi dio njemačkog prvenstva završio je pobjedom 2-1 na gostovanju u Bremenu kod Werdera, Pobjedu ekipi iz Leipiziga donijeli su pogodcima Andre Silva i Xaver Schalger. Za sve navijače hrvatske nogometne reprezentacije najvažnija informacija je da je Joško Gvardiol odigrao svih 90 minuta, unatoč ozljedi prije nekoliko dana, a igrao je s maskom.


Četvrtom uzastopnom pobjedom RB Leipzig je sa 28 bodova došao privremeno do druge pozicije na ljestvici, sa tri boda manje, ali i utakmicom više od vodećeg Bayerna.


Bivši izbornik hrvatske reprezentacije nastavio je pobjednički niz. Svojom četvrtom pobjedom u nizu Wolfsburg je skočio na 7. mjesto na tablici. Ovog puta bili su bolji od Hoffenheima u gostima, rezultatom 2:1. Kramarić je igrao za domaće do 74. minute.




Bayer iz Leverkusena nije dopustio iznenađenje na svojem stadionu u posljednjoj utakmici prvog dijela sezona. Sa laganih 2:0, pogodcima Diabya i Tahe, Bayer bio bolji od Stuttgarta. Za goste, naš Borna Sosa nije igrao.


U derbijima donjeg dijela tablice, Hertha je kod kuće u Berlinu bila bolja od Kolna, a Bochum od Augsburga.


Svoje utakmice još trebaju odigrati prva i posljednja momčad prvenstva, Bayern Munchen i Schalke, Mainz i Eintracht Frankfurt, a kolo se zaključuje derbijem Freiburga i Uniona iz Berlina, odnosno 3. i 4. momčadi na tablici