Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TREĆA NL JUG

Zadar slavio u derbiju protiv Zagore

Autor: Drago Bajković

12.11.2022. 16:51
Zadar slavio u derbiju protiv Zagore

Foto: Arif Sitnica

U derbiju kola, ili bolje reći jesenskog dijela prvenstva u Trećoj NL jug, Zadar je na Stanovima pobijedio Zagoru rezultatom 3:2. Bila je to fantastična utakmica koje se ne bi postidio ni puno viši rang natjecanja. Zadar je bio puno bolja momčad i pobjeda je na kraju mogla biti i uvjerljivija. Momčad sa Stanova u vodstvo je doveo Ivan Čurjurić u 12. minuti susreta. Međutim, Zagora je do poluvremena s dva pogotka došla do izjednačenja. Najprije je pogodio Toni Ivanišević u 29. minuti, a nakon njega i Luka Božić u 34. Zadar se vratio u nastavku utakmice. Potpuni preokret svojim je golovima donio Ivan Bubalo, najprije pogotkom u 49. minuti, a nakon toga i u 66. Ovom pobjedom Zadar je preskočio Zagoru na ljestvici i ponovno se vratio na lidersku poziciju.  
Hrvatski vitez Posedarje također je slavio u 13. kolu Treće NL jug. Na svom travnjaku Posedarci su pobijedili Uraniju rezultatom 4:0. Domaćin je tijekom cijelog susreta bio bolja momčad, a ovo im je šesta pobjeda u nizu. Junak pobjede momčadi iz Posedarja bio je Lovre Čirjak koji je u ovom dvoboju postigao hat-trick. Zabijao je u 5., 88. i 93. minuti. Još jedan pogodak dodao je Luka Zdrilić u 26. minuti dvoboja.
Primorac (B) je u 13. kolu Treće NL jug doživio poraz u Kaštel Gomilici. Ondašnji GOŠK je slavio rezultatom 1:0, a pogodak odluke zabio je Ivan Bučić u 2. minuti susreta.