Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Kanadski reprezentativac iz Bayerna unatoč ozljedi mišića bit će spreman za SP i susret protiv Hrvatske

Autor: Hina

06.11.2022. 12:13
Kanadski reprezentativac iz Bayerna unatoč ozljedi mišića bit će spreman za SP i susret protiv Hrvatske

Foto: Alphonso Davies/Foto REUTERS

"Bayern će morati biti bez Alphonsa Daviesa u posljednje dvije prvenstvene utakmice do zimske stanke", objasnili su iz kluba, istaknuvši  da "sudjelovanje kanadskog reprezentativca na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije ugroženo".



MUENCHEN  Kanadski reprezentativac Alphonso Davies, igrač minhenskog Bayerna, bit će, unatoč puknuću mišića na stražnjem dijelu desnog bedra koje se dogodilo u subotu u Berlinu protiv Herthe, spreman za Svjetsko prvenstvo (20. studenog – 18. prosinca), objavio je bavarski klub u nedjelju.


“Bayern će morati biti bez Alphonsa Daviesa u posljednje dvije prvenstvene utakmice do zimske stanke”, objasnili su iz kluba, istaknuvši  da “sudjelovanje kanadskog reprezentativca na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije ugroženo”.


Nakon što je izašao iz igre u 62. minuti u pobjedi od 3-2 u Berlinu, utvrđeno je da je Davies zadobio “puknuće mišića na stražnjem dijelu desnog bedra”.




Davies će tako propustiti utakmicu protiv Werdera u Bremenu u utorak te utakmicu u Gelsenkrichenu protiv Schalkea u subotu navečer.


No, prema minhenskom klubu, moći će nastupiti za Kanadu na Svjetskom prvenstvu u Katru. Kanađani igraju u skupini s Hrvatskom a prvenstvo otvaraju protiv Belgije 23. studenog.