ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SP u Kataru

Petković i Livaja uvjeravaju da Hrvatska neće imati problema s napadačima: "Bitno je da dobro igramo, golovi će doći..."

Autor: Portal Novi list

19.11.2022. 08:41
Petković i Livaja uvjeravaju da Hrvatska neće imati problema s napadačima:

Foto: Bruno Petković i Marko Livaja/Foto PIXSELL

Subotnja presica pripala je napadačima Dinama i Hajduka



RIJEKA Bruno Petković i Marko Livaja stigli su na subotnju presicu u Dohi, četiri dana prije prve utakmice na SP-u protiv Maroka.


– Sigurno da je na ovom prvenstvu drugačiji osjećaj od posljednje EURO-a, koji je bio u vrijeme Covida. Nije bio takav osjećaj velikog natjecanja. Svjetsko prvenstvo je i veća smotra i velika pozornica za sve naše igrače. Konkurencija je velika, to je normalno u hrvatskoj reprezentaciji. Kvaliteta je ogromna. Ne opterećujem se time, svi ovdje imamo isti cilj. Tko god od igrača bude igrao i zabijao, bit će dobro – rekao je u uvodu Petković i osvrnuo se na prvog suparnika na Mundijalu.


– Jako dobra ekipa. Poznajemo njihove pojedince, znamo kakvi su igrači. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i da ćemo biti pravi na toj utakmici – dodao je napadač Dinama.


Raznovrsni napadači



Petković i Livaja suočili su se logičnim pitanjem – problemom napadača u reprezentaciji.


– Ne dotiču me takvi tekstovi ni takva nagađanja. Još od svojih prijašnjih vremena nikad nisam bio omiljen. Isključivo sam fokusiran na sve što mogu popraviti na sebi i na to čime ja mogu doprinijeti reprezentaciji. Imamo jako raznovrsne, jako dobre napadače. Nismo možda toliko postigli na reprezentativnom ili inozemnom planu, ali imamo kvalitetu. Hrvatska se nema čega bojati – rekao je Petković.


– Imamo kvalitetu naprijed, nije bitno tko će zabiti golove, bitno je da igramo dobro, a golovi će samo doći – kazao je prvi topnik HNL-a.

Napadač Hajduka je ustvrdio da ozljeda koju vuče nije strašna i da će u nedjelju normalno trenirati.


– Ima dosta novih igrača koji još nisu igrali na velikom natjecanju. Svima je čast predstavljati svoju zemlju. Ne opterećujem se, prvi fokus mi je da ozdravim, a onda da pomognem reprezentaciji ako mogu. Pomogao mi je i gol protiv Austrije, moglo bi se reći prvi bitan gol za reprezentaciju – rekao je Livaja.


Obojica smatraju da Hrvatska može daleko, ali…


– Ne stavljamo si veliki pritisak na leđa. Nemamo razloga slušati bilo kakve predikcije o favoritima za osvajanje. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj i svoju ekipu, maksimalno smo fokusirani. Na kraju će se na terenu pokazati tko je bio u pravu – rekao je Petković.


– Složio bih se s Petkom. Idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije je otvaranje protiv Maroka, ali mislim da imamo dobre šanse da ponovimo rezultat kao u Rusiji – dodao je Livaja.