Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Goran Perkovac

Novi izbornik Kauboja uoči Nizozemske: "Tko bude pratio ritam, bit će tu, tko ne, neće, taman potjerao i pola reprezentacije"

Autor: Portal Novi list

06.03.2023. 15:11
Novi izbornik Kauboja uoči Nizozemske:

Foto: Goran Perkovac, Luka Stepančić i Valter Matošević/Foto PIXSELL

Bilo bi olakšanje ako dobijemo u Eindhovenu jer onda smo 99 posto prvi - rekao je Perkovac



RIJEKA Goran Perkovac održao je presicu nakon što okupio rukometne reprezentativce u hotelu Westin u Zagreb.


– Cindrić je već tjedan dana bolestan, ima visoku temperaturu i liječi se antibioticima. Kada bude fit, opet će biti ovdje. Šipić je ozlijedio zadnju ložu i pauzirat će tri tjedna, ali nisam tip koji se žali na ozljede. Želim da ovaj tim ostane na okupu idućih godina. Samo reprezentacije s kontinuitetom su bile uspješne, a mi to nismo. Ovo su zadnje velike promjene dok sam ja izbornik – rekao je novi izbornik u uvodu pa nastavio:


– Ja sam za hijerarhiju, da se zna tko je mlađi, a tko stariji. U igri je bitno da igrači imaju karakter, pa čak i pod cijenu izvedbe jer ne pobjeđuje deset najboljih igrača, nego oni koji će se žrtvovati. Ne dopuštam nekakva poskliznuća, tko bude pratio ritam, bit će tu, tko ne, neće, taman potjerao i pola reprezentacije. Ne zanimaju me privatne stvari – dodao je Perkovac i posebno se osvrnuo na problem obrane…




– Ne možemo sada izmišljati nove. Ja bih rado vratio 3-2-1 jer imamo potencijal za nju, ali tek u siječnju u Njemačkoj. Sada ćemo igrati 5-1 i 6-0 jer to znamo i možemo, pa ako bude trebalo i presing. Bilo bi olakšanje ako dobijemo u Eindhovenu jer onda smo 99 posto prvi. Na golu imamo iskusne Šegu i Šunjića i mladog Kuzmanovića zasad. Dosta smo lutali i svi će dobiti priliku.


Hrvatske rukometaše čekaju kvalifikacijski susret za EP protiv Nizozemske. Prvi susret na rasporedu je u srijedu 8. ožujka u 19.30 sati, a uzvrat u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku u 20.15 sati.


– Nemaju širinu kao mi, ali kvalitetni su, puno ih je iz Bundeslige. Bolji smo od njih. Izgubili su od Grka, ali suci su navlačili za Grke, a igrali su i bez prvog strijelca Smitsa koji je u prosjeku na deset golova – rekao je Perkovac.