Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar Open

Petrčane postaju tenisko središte

Autor: Marija Orešković

18.03.2023. 13:23
Petrčane postaju tenisko središte

Foto: HTS



Treći uzastopni međunarodni teniski turnir ATP Falkensteiner Punta Skala – Zadar Open, iz serije Challenger 75 počinje sutra. Organizira se u suradnji Teniskog kluba Borik i Hrvatskog teniskog saveza, na čelu s direktorom turnira Tonijem Dujmenovićem, koji poručuje kako se i ove godine očekuje spektakl, ponajviše zbog domaćih imena koje će nastupiti.


– Imamo četvoricu hrvatskih tenisača u pojedinačnoj konkurenciji, od kojih je najveće ime Mili Poljičak, prošlogodišnji juniorski Wimbledonski pobjednik i hrvatski Davis Cup reprezentativac. Osim njega tu su još i Nino Serdarušić, Dino Prižmić te Duje Ajduković. U konkurenciji parova bit će i jedan Zadranin, Fran Ninčević, koji se vraća nakon pet mjeseci radi ozljede. Igrat će u parova u paru s Dujom Ajdukovićem. Dolaze nam i pobjednici oba prijašnja turnira, Nikola Milojević i Flavio Cobolli – ističe Dujmenović te dodaje kako su napravljeni pomaci prema naprijed u odnosu na prošlu godinu što se tiče nagradnog fonda, ali i prijenosa mečeva.


– Kvalifikacije počinju u nedjelju u 10 sati, službeno otvorenje je u ponedjeljak također u 10 sati, a isti dan počet će i dvoboji 1. kola pojedinačne konkurencije, dok turnir parova kreće u utorak nakon 14 sati. Nagradni fond turnira je povećan za 28.000 američkih dolara naspram prošle godine te ove godine iznosi 80.000 dolara. Uz spomenuto, pobjednik turnira osvaja 75 bodova za ATP rang listu. Pozvali bi sve prijatelje tenisa, poznavatelje sporta, sportaše, teniske klubove i sve građane i građanke da se odazovu i posjete teniski spektakl koji se održava u Falkensteiner Punta Skala resortu. Također, za sve koji to ne budu mogli osigurali smo prijenos svih teniskih mečeva s turnira putem ATP TV livestreama gdje možete pratiti mečeve te na sportskoj televiziji od polufinalnih susreta – kazao je Dujmenović.





Treću godinu zaredom izbor lokacije turnira pao je na hotelski kompleks Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima koji ima odličnu sportsku infrastrukturu. Prevladava veliki broj zemljanih teniskih terena, kojih je ukupno sedam, a sudionici imaju pogled s jedne strane na more i otoke, dok s druge strane na predivni Velebit. Na turniru sudjeluje 32 igrača u glavnome dijelu turnira, 24 igrača u kvalifikacijama te 16 parova koji se natječu u kategoriji teniskih parova.