Petak, 24. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Tragedija

Preminuo zaštitar koji je pao s tribine stadiona u Kataru: "Hitno se istražuju okolnosti pada"

Autor: Hina

14.12.2022. 17:33
Preminuo zaštitar koji je pao s tribine stadiona u Kataru:

Foto: Foto REUTERS

Organizatori su na Twitteru objavili da je Kenijac John Njua Kibue "pretrpio ozbiljan pad" na stadionu u subotu i da je prebačen u bolnicu nakon što mu je pružena pomoć na licu mjesta. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u utorakLUSAIL Nakon pada sa tribina stadiona Lusail, zaštitar je umro u bolnici tri dana nakon pada, objavili su u srijedu organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.


Organizatori su na Twitteru objavili da je Kenijac John Njua Kibue “pretrpio ozbiljan pad” na stadionu u subotu i da je prebačen u bolnicu nakon što mu je pružena pomoć na licu mjesta. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u utorak.


U priopćenju su napisali kako organizatori “hitno istražuju okolnosti koje su dovele do pada”.
“Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji, kolegama i prijateljima u ovim teškim trenucima. Također ćemo se pobrinuti da njegova obitelj dobije sva zaostala dugovanja”, objavili su organizatori.


Na početku turnira radnik, za kojeg se vjeruje da je s Filipina, izgubio je život u nesreći tijekom obavljanja popravka u hotelu reprezentacije Saudijske Arabije.


Ugledni američki novinar Grant Wahl također je preminuo na turniru nakon što se srušio na stadionu tijekom četvrtfinalne utakmice između Argentine i Nizozemske u petak.


Međunarodno udruženje sportskih novinara AIPS na svojoj je stranici izvijestilo o još dva smrtna slučaja.


Prošle nedjelje 44-godišnji katarski fotoreporter Halid al-Mislam preminuo je dok je izvještavao sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, potvrdila je Al-Kass TV, medijska kuća za koju je radio. Okolnosti njegove smrti nisu odmah poznate, ali je AIPS-u potvrđeno da se vjeruje da je umro od srčanog udara.


Britanski tehnički direktor ITV-a Roger Pearce također je preminuo u Katru 21. studenoga, potvrdila je ta mreža. Cijenjena osoba u industriji sportskih medija, Pearce je radio na svom osmom Svjetskom prvenstvu prije umirovljenja.