Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Kauboji doživjeli novi debakl, ovaj put usred Eindhovena

Autor: Alen Plahinek

08.03.2023. 21:25
Kauboji doživjeli novi debakl, ovaj put usred Eindhovena

Foto: Profimedia



Goran Perkovac svoj je izbornički mandat otvorio porazom protiv Nizozemske u Eindhovenu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj.


Jako lošu utakmicu odigrali su Kauboji naročito drugo poluvrijeme. Sve u svemu izgubiti utakmicu, protiv danas raspoloženih Nizozemaca nije sramota, no sramota je izgubiti utakmicu s 5 razlike te pritom u jednoj fazi gubiti 7 razlike.  Rezultat je na kraju bio 32:27( 15:13) za Nizozemsku


Susret smo otvorili u teškom grču, što se napadačke igre tiče te je izbornik Perkovac bio već u ranoj fazi utakmici bio prisiljen uzeti minutu predaha kako bi se igrači probali opustiti i dogovoriti što i kako dalje. Nažalost nismo nikako uspijevali pronaći pravi ritam i Nizozemci su malo, pomalo otišli na velikih +3 u 15. minuti susreta.




Marin Šego svojim intervencijama konstantno nas je vraćao “u život”, odnosno održavao da ne potonemo u prvom poluvremenu, ali u napadu nismo bili efikasni. Nizozemci su igrali odličnu i vrlo pokretljivu obranu, na što smo teško pronalazili odgovor.


U nekoliko smo navrata uspijevali doći do samo -1, no do izjednačenja smo stigli tek u 28. minuti. Na poluvrijeme Nizozemci su otišli s prednošću 15:13.


Pravi pakao dogodio se početkom drugog poluvremena kada su Nizozemci prvo otišli na +4, a zatim i na +7.


Malo iznad vode u drugom poluvremenu držao nas je mladi Dominik Kuzmanović koji je branio perfektno. Imao je nevjerojatnih 6 od 6 obrana na početku, a na kraju je završio na 8 od 17, odnosno 47%. Na vratima solidan je bio i Marin Šego koji je skupio 6 obrana.


U toj fazi kada je Kuzmanović bio besprijekoran uspjeli smo se vratiti na 3 pogotka zaostatka, no brzo smo se vratili u starim ritam.


Novi trener značio je i promjenu stila igre, tako da dosadašnje naše najjače oružje – igranje na pivota, a to danas praktički nije postojalo. Pivoti su danas zabili svega 1 pogodak. Najefikasniji kod nas bili su Štrlek, Lučin i Karačić koji su svaki zabili po 4 pogotka.


Kod domaćina najefikasniji bio je Key Smits koji je zabio 8 pogodaka i Lucas Steins, njihov najbolji igrač, koji je pridodao 6 pogodaka.


Nizozemska je reprezentacija koja je tek posljednjih godina krenula “ozbiljnije” igrati rukomet te je u strelovitom usponu, kao što smo to mogli i danas vidjeti.


Najveći problem za našu reprezentaciju definitivno je bio nedostatak treninga, odnosno priprema za kvalifikacijski susret. Nadamo se kako se prvi mačići bacaju u vodu te da će sve brzo sjesti na svoje mjesto.