Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

KK ZADAR

U mislima s Vatrenima, na parketu s Igokeom

Autor: Paulo Sarić

09.12.2022. 12:54
U mislima s Vatrenima, na parketu s Igokeom

Foto: ABA LIGA



Pred košarkašima Zadra novi je dvostruki vikend-program. Igrači Danijela Jusupa večeras s početkom u 18 sati gostuju kod Igokee u desetom kolu ABA lige, dok će u nedjelju u istom terminu odmjeriti snage sa susjedima s Baldekina u hrvatskom prvenstvu.


Vrijedna domaća pobjeda protiv FMP-a prije tjedan dana vratila je Zadrane u pobjedničke vode nakon dva vezana regionalna poraza, no večeras ih očekuje novi zahtjevan izazov. Nakon mini-krize u studenome, igrači Dragana Bajića vratili su se na željeni kolosijek trijumfom protiv MZT-a te u dobrom raspoloženju iščekuju večerašnji okršaj.


– Igokea ima izuzetno kvalitetnu vanjsku liniju s tri Amerikanca, a tu su i igrači koji imaju iskustvo igranja ABA lige poput Đorđevića, Tanaskovića i Jošila. Dobra su momčad, što su i pokazali pobjedom protiv MZT-a u zadnjem kolu te europskim trijumfom protiv Bilbaa. Morat ćemo biti pravi ako mislimo dobiti. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo se pokazati u boljem izdanju – kazao je u najavi večerašnjeg susreta trener Zadra Danijel Jusup koji vjerojatno neće moći računati na Sanija Čamparu koji je obnovio ozljedu prepona.




Utakmica u Laktašima igra se samo dva sata nakon početka okršaja Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pa je neizostavno bilo i pitanje kako će preklapanje termina utjecati na igrače. Zadrani će, jasno, pratiti »Vatrene« u uvertiri dvoboja u Laktašima, no neće dopustiti da ih to omete u pripremi susreta.


– Sve nas zanima kako će igrati reprezentacija Hrvatske i to je zasigurno određena distrakcija. Svi mi jednim okom gledamo prema toj utakmici te ćemo svim srcem biti uz naše dečke, no siguran sam da su moji momci svjesni da nas očekuje važan susret protiv Igokee te sam uvjeren da ćemo biti fokusirani na taj dvoboj – poručio je Jusup.


Večerašnji susret ujedno će biti i okršaj dvaju regionalnih »snajpera« s riječkom i njujorškom »proizvodnjom«. Iz domaćih redova će prijetiti ubojiti Kendrick Ray koji je u prošlom kolu koš MZT-a zatrpao s čak 37 poena, dok je zadarska uzdanica Antonio Jordano koji je s 24 koša protiv FMP-a potvrdio dobru formu.


– Igokea je momčad sastavljena za najviše ciljeve i koja igra FIBA-inu Ligu prvaka te nas čeka teško gostovanje protiv ozbiljnog suparnika. Trebamo dati svoj maksimum, držati se onoga što prikazujemo od početka sezone te ispoštovati sve što smo dogovorili s trenerima. Napravimo li to, imamo se čemu nadati. Pokazali smo kakva smo momčad i vjerujem da možemo igrati sa svima. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se sretni vratimo s gostovanja – istaknuo je Jordano.


Utakmica se igra u sportskoj dvorani Laktaši, s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.