Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Okončana tužba

Vanessa Bryant pobijedila na sudu, dobit će 29 milijuna dolara zbog objavljivanja fotografija nesreće u kojoj je izgubila supruga i kćer

Autor:

01.03.2023. 08:59
Vanessa Bryant pobijedila na sudu, dobit će 29 milijuna dolara zbog objavljivanja fotografija nesreće u kojoj je izgubila supruga i kćer

Foto: Foto REUTERS

Sutužitelj Chris Chester, kome su supruga i kći također poginule u nesreći, dobio je nagodbu od 19.950.000 dolara



RIJEKA Okončana je tužba udovice košarkaša Kobea Bryanta, Vanesse Bryant, s policijom Los Angelesa zbog objavljivanja fotografija nesreće u kojoj je Vanessa izgubila supruga i kćer. Vanessa i njezine tri kćeri će dobiti ukupno 28,85 milijuna dolara od policije okruga Los Angeles, piše New York Times.


Ova odluka uključuje i 15 milijuna dolara koje je porota već dodijelila Vanessi Bryant nakon suđenja na saveznom sudu u kolovozu 2022. godine.


Fotografije su snimili i u eter pustili policajci i vatrogasci te su slike poslane većem broju zaposlenika, a vidjeli su ih i brojni prijatelji, supružnici…Vanessa je posvjedočila da je vijest o širenju fotografija pogoršala njezinu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.




“Živim u strahu da će tijelo moje kćeri biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti”, svjedočila je na sudu.


Sutužitelj Chris Chester, kome su supruga i kći također poginule u nesreći, dobio je nagodbu od 19.950.000 dolara.