Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Županijski kup

Zadar nema rješenja za Posedarce koji slave polufinale

Autor: Šime Ćurko

15.03.2023. 21:39
Zadar nema rješenja za Posedarce koji slave polufinale

Foto: Mate Komina



Drugi put u deset dana Hrvatski vitez je na svom terenu pobijedio Zadar, ovaj put u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa. Nastavljena je tako agonija Zadra u Kupu budući da je 2021. u polufinalu izgubio upravo od Posedaraca, lani je zapeo već u osmini finala od Velebita u Benkovcu, a sada se Hrvatski vitez ponovno pokazalo previsokom preprekom. Pogledom na zapisnik logično se bilo zapitati s kakvim je to ambicijama momčad sa Stanova došla u Posedarje budući da je Dragan Blatnjak izostavio niz iskusnih igrača (Jerbić, Banović, Zakarić, Torbarina, Muić, Budić), a na klupi su bili inače standardni Bubalo (ušao kad su Posedarci poveli) i Jurić (nije ni ulazio).


– Vjerujem svi igračima koje imam na raspolaganju. Sigurno da smo neke igrače koji imaju određenih problema sačuvali, neki su umorni, neke nismo htjeli izložiti ovoj utakmici. Ja sam prezadovoljan kako smo odigrali, a Hrvatskom vitezu čestitam na pobjedi – objašnjavao je Blatnjak svoju odluku nakon utakmice.


S druge strane, Marko Pinčić, trener HV-a, nije puno mijenjao i domaćini su od prve minute istrčali s nominalno najjačim adutima.




– Utakmica nije sjela ni nama ni Zadru jer je iza nas nekoliko teških dvoboja. Pokušali smo se oporaviti od svih tih napora i na kraju smo u tome uspjeli. Uložili smo maksimum, a igralo se po teškim uvjetima – rekao je Pinčić koji je na komentar kako njegova momčad ne odgovara Zadru odgovorio:


– Mi smo kvalitetna momčad i ne odgovaramo nikome, ne samo Zadru. Nemamo ambiciju ulaska u viši rang natjecanja, ali želimo uživati u igri i napraviti što više, Naravno, i osvojiti Županijski kup – naglasio je Pinčić.


Kad je riječ o onome što se događalo na terenu trke i borbenosti nije nedostajalo (čemu je sigurno pogodovala i bura), ali kvaliteta prikazane igre nije bila na očekivanoj razini. Nije prošlo ni 60 sekundi kada je nakon pogreške Zadrovog zadnjeg reda Knežević ostao sam na vrhu 16-erca. Mogao je domaći napadač birati gdje će šutirati, ali se vratar Subašić dobro postavio i blokirao udarac, koji je išao po sredini gola. U 11. minuti ponovno je u prvom planu Knežević, koji je ušao u kazneni prostor Zadrana s lijeve strane. Povratnu loptu u sredini je čekao Zdrilić, no Knežević se odlučio za udarac s 5-6 metara, a Subašić se nije dao iznenaditi. Tražili su domaćini i jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom u akciji u kojoj je Iveljić zaustavio nalet HV-a. Jedinu konkretniju situaciju u prvom poluvremenu Zadar je imao u 27. minuti kada je Pranić prošao lijevom stranom, ubacio povratno na Filipovića, čiji je pokušaj s desetak metara Pinčić uspio obraniti.


Na sličnoj razini bilo je i drugo poluvrijeme. U 63. minuti Jordan je povukao akciju domaćih, Zdrilić je proslijedio loptu lijevo na Čirjaka, koji je loše reagirao i poslalo loptu iznad gola. Desetak minuta kasnije Čurjurić je s 25 metara s lijeve strane iz slobodnog udarca zatresao bliži spoj grede i vratnice posedarskog gola. I onda odluka, Hrvatski vitez je u 76. minuti stigao do gola vrijednog plasmana u polufinale Kupa.


– Našao sam se u pravo vrijeme na pravom mjestu. Vjetar je malo mijenjao smjer lopte, a meni je došla kao na pladnju – rekao je Jurjević.


R. VITEZ 1 – ZADAR 0


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 400. Sudac: Ivan Anić (Zadar). Pomoćnici: Katuša (Raštane D.), Čulina (Pridraga). Strijelac 1:0 Jurjević (76’). Žuti kartoni: Tokić, D. Bačić, Jurjević (Hr. vitez); Vuko (Zadar).
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Pinčić, Pedišić, Ivandić, Jordan, Begonja, Knežević (od 46’ D. Bačić), Čirjak, Zdrilić (od 75’ Kralj), Kevrić, Tokić, Jurjević. Trener: Marko Pinčić.
ZADAR: Subašić, Rončević, Vuko, Iveljić, M. Bačić (od 78’ Bubalo), Čurjurić, Ćelić, Anić, Viduka (od 72’ Baričević), Pranić (od 78’ Šoša), Filipović. Trener: Dragan Blatnjak.


Gol
1:0 (76’) – Lovre Čirjak je izveo slobodni udarac s lijeve strane, skraćeni korner. U sredini je natrčao domaći branič Josip Jurjević i udarcem glavom s vrha peterca po sredini gola poslao loptu u mrežu.