Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Zlatko Dalić je na presici u Rijadu objasnio zašto je došlo do pomicanja termina utakmice sa Saudijcima i zašto neće biti Marka Livaje

Autor: Portal Novi list

15.11.2022. 16:15
Zlatko Dalić je na presici u Rijadu objasnio zašto je došlo do pomicanja termina utakmice sa Saudijcima i zašto neće biti Marka Livaje

Foto: Zlatko Dalić na presici u Rijadu/Foto PIXSELL

Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da forsiramo. Nije u pitanju ništa ozbiljno - rekao je Dalić



RIJEKA Zlatko Dalić izašao je ispred saudijske novinare u Rijadu uoči prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije, ujedno i generalke pred SP. Taj susret na rasporedu je ove srijede od 13 sati.


– Čeka nas prijateljska utakmica, pripremna za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo je dobro iskoristiti i odigrati dobro. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. Drugi smo na svijetu, a meni je drago što sam ovdje s njom došao. Pratim saudijsku ligu i reprezentaciju. Imate dobru ekipu i izbornika. Puno se toga promijenilo otkako sam bio ovdje, ali ima tu igrača koje sam trenirao i čiju kvalitetu znam. Nadam se da će sve proći dobro, bez ozljeda. Saudijskoj Arabiji želim sve najbolje na Svjetskom prvenstvu – rekao je Dalić pa nastavio:


– Nismo mogli odigrati više od jedne pripremne utakmice, a vjerujem da će nam ova koristiti. Ne igramo sa Saudijskom Arabijom zato što je njen izbornik bivši izbornik Maroka, ali to je nešto što nam sigurno može koristiti. Trebala nam je utakmica sa Saudijskom Arabijom, ona igrao kao Maroko. Pokazala je dobru volju i dobrodošlicu nama, željeli smo biti blizu Katara da se što bolje pripremimo. Saudijska Arabija nam je izašla ususret.




Izbornik je još tijekom okupljanja u Zagrebu najavio da će u ovoj utakmici uglavnom koristiti igrače koji su u posljednje vrijeme imali manju minutažu u svojim klubovima ili se vraćaju na teren nakon pauza. Poput Marcela Brozovića


– Marcelu Brozoviću je potrebna minutaža, vraća se nakon ozljede i nije puno igrao… Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da forsiramo. Nije u pitanju ništa ozbiljno. Svi ostali su zdravi. Pokušat ćemo rasporediti minute i dati šansu onima koji su igrali manje u posljednje vrijeme. Luka Modrić će igrati, vidjet ćemo koliko. Isto vrijedi za Ivana Perišića. Ne želimo da igraju cijelu utakmicu ili njen veći dio, ali svakako će igrati.


Dalić je objasnio je i zbog čega je došlo do promjene termina početka utakmice.


– Utakmica protiv Maroka nam je u 13 sati, mislim da je i Saudijska Arabija igra u takvom terminu. Htjeli smo prilagoditi termin pripremne utakmice da sačuvamo svježinu igrača – objasnio je Dalić.


Domagoj Vida će protiv Saudijske Arabije ući u krugu igrača koji su odigrali 100 ili više utakmica za Hrvatsku.


– On ima sjajnu karijeru. Za mene je bitan faktor reprezentacije. Zaslužio je stotu utakmicu, on je dobri duh hrvatske reprezentacije i pravi profesionalac i sutra će igrati – rekao je Dalić.