Utorak, 31. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

raskrižje 159. brigade i Franka Lisice

Do kraja godine cjelovita rekonstrukcija kolnika

Autor: Vanja Mirčeta

09.12.2022. 10:12
Do kraja godine cjelovita rekonstrukcija kolnika

Foto: Grad ZadarRadovi na gradskim prometnicama i dalje su u punom jeku iako smo zašli u blagdanski dio godine kada su gužve u cestovnom prometu pojačanije. Uz radove u sklopu infrastrukturnog projekta aglomeracije Zadar-Petrčane, odrađuju se i brojni drugi pojedinačni radovi u raznim dijelovima grada.


Tako je nakon uređenja kolnika u dijelu Murvičke ulice koja nije planirana projektom Odvodnje obuhvatom aglomeracije ugovoreni izvođac održavanja nerazvrstanih cesta »Filius d.o.o.« sanirao i asfaltni zastor i na dijelu ulice Put Biliga koji nije u obuhvatu radova Hrvatskih cesta i izgradnje budućeg rotora na križanju iste ulice s ulicom Put Pudarice.


No, Robertino Dujela, gradski pročelnik UO-a za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša ističe kako to nije sve. Blagdansko vrijeme i pojačaniji promet nisu ometajući faktor radovima od kojih će u dogledno vrijeme benefite osjetiti svi naši sugrađani.
– Od većih zahvata do konca godine očekuje nas još cjelovita rekonstrukcija i nosivog dijela kolnika na raskrižju Ulice 159. brigade s Ulicom Franka Lisice. Riječ je o zahtjevnoj dionici na kojoj je asfaltni sloj u cijelosti dotrajao i u neprihvatljivom je stanju po sve sudionike u prometu, a izuzetno je frekventna dionica s obzirom i na blizinu državne ceste.


Iz istog razloga smo od ugovorenog izvođaca zatražili posebnu pozornost i naglasak na privremenu regulaciju prometa kao i na realizaciju plana rekostrukcije u primjerenom što kraćem roku bez obzira na utjecaj vremenskih neprilika na iste, najavio je Dujela.