Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pretkvalikacije za EP

Aco Petrović pozvao dvojicu novih reprezentativaca nakon što su svoj dolazak otkazali Karlo Matković i Luka Božić

Autor: Hina

16.02.2023. 15:08
Aco Petrović pozvao dvojicu novih reprezentativaca nakon što su svoj dolazak otkazali Karlo Matković i Luka Božić

Foto: Aco Petrović/Foto V. KARUZA

Izbornik je imao spremne zamjene po pozicijama te su službeni reprezentativni pozivi upućeni Tomislavu Ivišiću i Lovri Runjiću



ZAGREB  Samo dva dana nakon što je sportski direktor i v.d. izbornika hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio popis od 15 igrača na koje računa za dvije skorašnje utakmice u pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025. protiv Švicarske i Austrije svoj dolazak su otkazali Karlo Matković i Luka Božić.


Kako je i najavio, Petrović je imao spremne zamjene po pozicijama te su službeni reprezentativni pozivi upućeni Tomislavu Ivišiću i Lovri Runjiću.


Tako će u kvalifikacijskom ciklusu u veljači Hrvatsku predstavljati sljedećih petnaest reprezentativaca: Dominik Mavra, Borna Kapusta, Goran Filipović, Antonio Jordano, Toni Perković, Roko Badžim, Toni Nakić, Lovre Runjić, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Matej Rudan, Tomislav Buljan, Roko Prkačin, Danko Branković i Tomislav Ivišić.




Hrvatska će 23. veljače gostovati kod Švicarske u Fribourgu, a tri dana kasnije će u Splitu ugostiti Austriju.


Nakon četiri odigrana kola na vrhu naše skupine se nalazi Poljska s omjerom pobjeda i poraza 3-1, koliko ima i druga Hrvatska no Poljska je bolja u međusobnom omjeru. Slijede Švicarska (2-2) i Austrija (0-4).