Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

RK Biograd

Četiri boda s juga

Autor: Šime Ćurko

06.02.2023. 17:53
Četiri boda s juga

Foto: RK Biograd



Rukometaši Biograda vratili su se s hrvatskog juga s dvije pobjede, što je uoči dvoboja s Korčulom i Mokošicom bio i cilj, pa i imperativ kad se zna da su ambicije osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi jug. Najprije je odrađena zaostala utakmica 10. kola s Korčulanima, a potom je momčad iz Kraljevskog grada formalno bila domaćin Mokošici, koja će tako u zadnjem kolu »ugostiti« Biograd.


– Protiv Korčule, koja je uvijek neugodna na svom terenu, odigrali smo odličnu utakmicu, u kojoj smo pokazali da smo favoriti. Utakmicu smo prelomili s nekoliko kontri i obranama vratara Ante Kapitanovića. Obrana je na trenutke bila odlična, napad šarolik, uz previše promašenih zicera – rekao je Leo Zorica, trener Biograda.


Znatno teže od očekivanog osvojena su dva boda protiv Mokošice, koja je bez pobjede na začelju ljestvice.




– Loše smo počeli utakmicu i nakon 14 minuta Mokošica je povela 7:2, što nam je malo natjeralo strah u kosti. Ipak, do kraja poluvremena se budimo, podižemo obranu na razinu više i ulazimo u drugo poluvrijeme s neodlučenim rezultatom. Do kraja utakmice smo preuzeli kontrolu rezultata i upisali upisali još jednu pobjedu – zaključio je Zorica. U 12. kolu Biograd će biti domaćin Jelsi.


10.kolo


KORČULA 22 (8)


BIOGRAD 29 (14)


11.kolo


BIOGRAD       32 (12)


MOKOŠICA       28 (12)