Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

The Best

Dominik Livaković se našao u biranom društvu, FIFA ga je uvrstila među kandidate za prestižnu nagradu

Autor:

23.12.2022. 13:26
Dominik Livaković se našao u biranom društvu, FIFA ga je uvrstila među kandidate za prestižnu nagradu

Foto: Dominik Livaković/Foto REUTERS

Osim svojih obrana kojima je usmjerio utakmicu, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i smirenog ponašanja - naveli su iz FIFA-e



Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković našao se u biranom društvu potencijalnih kandidata za nagradu za najboljeg vratara godine u izboru The Best.


U obzir se uzimaju igre u klupskom i reprezentativnom dresu.


“Dominik Livaković pružio je vjerojatno najbolju izvedbu bilo kojeg vratara na Kataru 2022. u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom. Njegovih 11 obrana tijekom utakmice bilo je najviše što je bilo koji vratar napravio u utakmici Svjetskog prvenstva od 2014., a bio je heroj jedanaesteraca svoje nacije dok su u dramatičnom raspucavanju svladali peterostruke svjetske prvake.




Osim svojih obrana kojima je usmjerio utakmicu, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i smirenog ponašanja.


Također je bio ključan u zvjezdanoj godini za momčad Dinama Zagreb, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom‘‘, stoji u pojašnjenju FIFA-e.


Ostali potencijalni kandidati za prestižnu nagradu su Alisson (Liverpool, Brazil), Yassine Bounou (Sevilla, Maroko), Thibaut Courtois (Real Madrid, Belgija), Mike Maignan (Milan, Francuska), Emiliano Martinez (Aston Villa, Argentina) te Manuel Neuer (Bayern, Njemačka).