Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SP U KATARU

Dumfries i Blind donijeli Nizozemskoj četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Autor: Zadarski list

03.12.2022. 18:51
Dumfries i Blind donijeli Nizozemskoj četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Foto: Reuters



Završen je prvi susret osminefinala Svjetskog prvenstva u Kataru. Nizozemska je rezultatom 3:1 pobijedila SAD i ušla među 8 najboljih na svijetu.


Utakmica je puno bolje počela za Amerikance, koji su već u 3. minuti imali ogromnu priliku šokirati Nizozemce, no vratar Nizozemske fantasično je reagirao.


Kako to obično u sportu biva, ako ne zabiješ iz prilika, dobit ćeš gol, što se i sada obistinilo. U 10. Nizozemci su izjednačili. Lijepu timsku akciju, u kojoj je bilo čak 20 dodavanja, nakon zadnjeg dodavanja Dumfriesa završio je Memphis Depay odličnim udarcem s desetak metara. Na samom kraju, identičan pogodak, dodavanje Dumfriesa ovog puta je realizirao Daley Blind.




U drugom poluvremenu Amerikanci su smanjili na 2:1 na vrlo čudan način. Kada se činilo da bi Amerikanci mogli doći do izjednačenja, Nizozemci su zabili za 3:1, ovog puta Blind i Dumfries su zamijenili uloge.


Ukratko može se reći kako su nizozemski bekovi, Blind i Dumfries, odigrali fantastičnu utakmicu pogotovo u napadu. U kontekstu obrane, oba beka imali su poteškoća s vraćanjem, tako da su se Amerikanci s vremena na vrijeme priprijetili, a nizozemski je vratar čak i morao izaći na skoro 30 metar od svojeg gola kako bi “očistio” situaciju.


Igra Nizozemske u nekim trenucima je bila sve samo ne atraktivna, no njihov izbornik, Louis van Gaal, je po tom pitanju direktno rekao da kome se ne sviđa, neka ugase program i gledaju nešto drugo.


Nizozemskog protivnika u četvrtfinalu saznat ćemo nakon dvoboja Argentine i Australije koji je na rasporedu večeras od 20 sati.