ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NBA liga

Bivši vlasnik Sunsa podijelit će najmanje pet milijuna dolara zaposlenicima i još toliko donirati u humanitarne svrhe

Autor: Hina

17.02.2023. 07:20
Bivši vlasnik Sunsa podijelit će najmanje pet milijuna dolara zaposlenicima i još toliko donirati u humanitarne svrhe

Foto: Robert Sarver/Foto REUTERS

NBA je suspendirala Sarvera na godinu dana i kaznila ga sa 10 milijuna dolara nakon neovisne istrage o optužbama da je stvorio toksično radno okruženje u Phoenixu



PHOENIX  Bivši vlasnik NBA momčadi Phoenix Suns Robert Sarver podijelit će najmanje pet milijuna dolara u bonusima zaposlenicima i donirati još pet milijuna dolara u humanitarne svrhe nakon prodaje momčadi, izvijestio je ESPN u četvrtak.


Sarver će podijeliti pojedinačne bonuse od 20.000 dolara za 250 do 300 zaposlenika Sunsa, a još pet milijuna dolara donirat će humanitarne svrhe.


Sarver je prodao svojih 37 posto vlasništva nad Sunsima i Phoenix Mercuryjem iz WNBA-e za 1.48 milijardi dolara Matu Ishbiji, a prodaja je finalizirana prošlog tjedna. Prodajom je okončan Sarverov mandat u Sunsima, koji je trajao od 2004. godine.




Zaposlenici koji ispunjavaju uvjete bili su obaviješteni e-poštom od Ishbije da će primiti bonus na sljedećoj plaći.


NBA je suspendirala Sarvera na godinu dana i kaznila ga sa 10 milijuna dolara nakon neovisne istrage o optužbama da je stvorio toksično radno okruženje u Phoenixu. U tom je izvješću utvrđeno da je Sarver upotrijebio “N-riječ” najmanje pet puta, seksualno uznemiravao zaposlenice, te v