Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NBA liga

VIDEO Luka Dončić i Kyrie Irving zajedno zabili povijesnih 82 poena Jamesu Hardenu i Joelu Embiidu

Autor: Hina

03.03.2023. 06:45
VIDEO Luka Dončić i Kyrie Irving zajedno zabili povijesnih 82 poena Jamesu Hardenu i Joelu Embiidu

Foto: Luka Dončić/Foto REUTERS

Postali su prvi igrači u povijesti Mavsa koji su na istoj utakmici zabili 40 i više poena, te peti par kojemu je to uspjelo u posljednjih 30 godina ne računajući one utakmice koje su završile u produžecima



Luka Dončić i Kyrie Irving odigrali su najbolju zajedničku partiju otkada je u Dallas stigla bivša zvijezda Netsa. Postigli su zajedno 82 poena u pobjedi nad Sixersima i postali prvi igrači u povijesti Mavsa koji su na istoj utakmici zabili 40 i više poena, te peti par kojemu je to uspjelo u posljednjih 30 godina ne računajući one utakmice koje su završile u produžecima. Posljednjima je to uspjelo igračima Timberwolvesa Anthonyju Edwardsu (42) i Karl-Anthonyju Townsu (41) prije dvije godine.


Joel Embiid (35 poena) i James Harden (27) vukli su koliko su mogli. Dovukli su Philadelhpiju na četiri poena zaostatka devet minuta prij ekraja, no reagirala je klupa Dallas i vratila slovenskog košarkaša u igru pa su vrlo brzo isčeznule nade Sixersa.


Luka je pogodio sedam trica i 12 asistencija, Irving jednu tricu  manje i šest asistencija. Dončiću je ovo i šesta utakmica ove sezone s 40 i više poena, te 10 i više asistencija. Nikola Jokić je stao na – tri.




– Luka je večeras bio posebno raspoložen, a i ja sam bio posebno raspoložen. Ovo je jednostavno bila jedna od onih utakmica u kojima smo bili inspirirani za velike stvari – rekao je Kyring Irving.


Ivica Zubac nije igrao u još jednom porazu Clippersa – trećem uzastopnom. Joordan Poole postigao je 34 poena za aktualne NBA prvake (još uvijek bez Currya), Kaehi Leonard je bio najefikasniji (21 poen) kod neefikasnih Clippersa, koji su utakmici završili sa svega 36 posto ubačaja.


REZULTATI


San Antonio – Indiana 110:99


Dallas – Philadelphia 133:126


Washington – Toronto 119:108


Golden State – LA Clippers 115:91