Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Englesko prvenstvo

Manchester City slavio na Ettihadu i preuzeo od Arsenala vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici

Autor: Hina

15.02.2023. 22:56
Manchester City slavio na Ettihadu i preuzeo od Arsenala vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici

Foto: Erling Braut Haaland i Jack Grealish/Foto REUTERS

Vodeći City sada ima 51 bod kao i drugi Arenal, ali se nalazi na vrhu zbog daleko bolje razlike pogodaka iako su "topnici" odigrali susret manje



LONDON Nogometaši Manchester Cityja preuzeli su vodstvo na ljestvici engleskog prvenstva zahvaljujući 3-1 (1-1) gostujućoj pobjedi protiv dosadašnjeg lidera Arsenala.


Branitelji naslova stigli su u prednost sredinom prvog poluvremena kada je De Bruyne (24) iskoristio neoprezno i prekratko vraćanje lopte vrataru Tomiyasua, presjekao loptu i odmah udarcem iz prve lobao Ramsdalea. Na 1-1 poravnao je Saka (42-11m) iz kaznenog udarca kojega je skrivio vratar Cityja Emerson srušivši Nketiaha.


U drugom poluvremenu do izražaja je ipak došla veća kvaliteta momčadi Cityja, novu prednost “građanima” osigurao je Grealish (72) preciznim udarcem sa 15-ak metara nakon sjajne kombinacije Haalanda i Gundogana, da bi pobjedu osigurao Haaland (82) koji je s pet metara iskorisio povratnu loptu De Bruynea kojega je prethodno lucidno proigrao Gundogan.




Vodeći City sada ima 51 bod kao i drugi Arenal, ali se nalazi na vrhu zbog daleko bolje razlike pogodaka iako su “topnici” odigrali susret manje. Treći Manchester United ima pet bodova manje.


 


(function (el) {
window.addEventListener(“message”, (event) => {
if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) {
if (el.id === event.data.id) {
el.style.height = event.data.height + “px”;
}
}
});
})(document.getElementById(“sofa-standings-embed-1-41886”));


Standings provided by Sofascore