Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Indian Wells

Najbolji hrvatski par nakon teške muke izgubio u osmini finala

Autor: A.P.

13.03.2023. 23:13
Najbolji hrvatski par nakon teške muke izgubio u osmini finala

Foto: Reuters



Nikola Mektić i Mate Pavić nakon 2 sata i 7 minuta velike borbe propustili su priliku stići u četvrtfinale Indian Wellsa. Bolja je bila meksičko – francuska kombinacija Gonzalez/Roger-Vasselin rezultatom 7:6, 6:7 i 9:11.


Ovo je bio jedan od onih mečeva u kojima je doslovno jedna lopta odlučivala meč, no nažalost po Hrvate otišla je na stranu protivnika. Hrvatski par ima za mnogočime žaliti, a najviše od toga su 3 neiskorištene meč lopte u drugom setu.


Prvi set nije ponudio nikako posebno iznenađenje. Serveri su držali svoj početni udarac, no Hrvati su ipak bili malo bolji. Mektić i Pavić u tom su setu imali 5 break lopti, čak 3 u jednom gameu, no Gonzalez i Roger-Vasselin sve su uspjeli spasiti i odvesti taj set u tie-break. U tie-breaku hrvatski je par imao dvije set-lopte prije nego su konačno prelomili i osvojili uvodni set.




Meksikanac i Francuz brzo su se pribrali i drugi set otvorili su breakom te su ga i potvrdili svojim servisima nakon toga. Prvu veliku šansu Hrvati su imali na rezultati 2:1, kada je Mektić imao tri šanse da poravna rezultat, no bez uspjeha. Na kraju, break je vraćen u osmoj igri drugog seta i to bez izgubljenog poena. Set je na kraju odveden u tie-break u kojem je hrvatski par imao čak tri meč lopte, koje nisu iskoristili. Poprilično nevjerojatno zvuči kako je u ovom tie-breaku bilo čak 7 mini breakova, odnosno 7 puta su se osvajali protivnički servisi, što je poprilično teško naročito u muškim parovima. Neuspješnost u zaključivanju meča hrvatske kombinacije iskoristio je protivnički par koji je uzeo drugi set i odveo ga u treći, odnosno u super tie-break koji se igra do 10.


Novi set su ponovno bolje otvorili Meksikanac i Francuz koji su na 1:1 napravili mini break te osvojili sljedeća svoja dva servisa čime su poveli 4:1. Kod rezultata 6:5 za Gonzaleza i Rogera-Vasselina, Mektić i Pavić rade dvostruki mini break te osvajaju svoj prvi servis i okreću rezultat na 8:6 u svoju korist. Odmah nakon tog naleta, Mate Pavić radi vrlo rijetku duplu servis pogrešku te ponovno daje šansu protivnicima. Oni to koriste i dolaze do prve meč lopte koju ne koriste, ali zato koriste drugu priliku za završiti meč i izbacuju Mektića i Pavića iz daljnjeg natjecanja.