Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

FA Cup

Nakon 1:0 prije nekoliko dana, Manchester City danas vratio Chelsea na "tvorničke postavke" , četvrtoligaš priredio opće iznenađenje izbacivši Emeryjevu Aston Villu

Autor: Hina

08.01.2023. 20:47
Nakon 1:0 prije nekoliko dana, Manchester City danas vratio Chelsea na

Foto: Reuters



Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u četvrto kolo FA kupa nakon što su na stadionu Etihad sa 4-0 porazili Chelsea.


City je već nakon prvog poluvremena vodio sa 3-0 golovima Riyada Mahreza (23), Juliana Alvareza (30-11m) i Philipa Fodena (38). U nastavku susreta Mahrez je zabio još jedan gol, u 85. minuti je zabio iz kaznenog udarca za 4-0.


Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za “Bluese” je igrao prvo poluvrijeme kada ga je zamijenio David Fofana.




Bila je to 18. utakmica Chelsea pod vodstvom Grahama Pottera pri čemu šesti poraz. Zanimljivo, “Bluesi” su već drugi put pod Potterovim vodstvom primili tri gola u prvom poluvremenu. To im se dogodilo i u listopadu na gostovanju kod Brightona kada su izgubili sa 1-4.


U 100 utakmica pod vodstvom njegovog prethodnika Thomasa Tuchela, Chelsea nikada nije primio tri gola u prvom poluvremenu.


Manchester City će u četvrtom kolu igrati protiv pobjednika susreta Arsenal – Oxford.


Za najveće iznenađenje s pobrinuo četvrtoligaš Stevenage koji je na gostovanju pobijedio Aston Villu sa 2-1.


Domaćin je poveo u 33. minuti golom Morgana Sansona, no Stevenage je u završnici susreta zabio dva gola za veliki preokret.


Izjednačio je Jamie Reid u 88. minuti iz jedanaesterca kojeg je skrivio Leander Dendoncker i pritom zaradio crveni karton. Kazneni udarac je izborio Dean Campbell koji je u sudačkoj nadoknadi zabio za veliko slavlje gostiju.


Stevenage sada čeka gostovanje kod Stoke Cityja koji je na gostovanju sa 3-0 porazio Hartlepool United uz dva autogola domaćina.


Strijelci su bili Euan Murray (16-ag), Jacom Brown (43) i Rollin Menayese (48-ag).


Blackburn Rovers je na gostovanju pobijedio Norwich City sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Jack Vale (31).


Trećeligaš Derby County je pobijedio drugoligaša Barnsley sa 3-0, a strijelci su bili Jamie Collins (45+1-11m), Tom Barkhuizen (60) i Jason Knight (79).


Okršaj drugoligaša Bristol Cityja i Swansea Cityja završio je 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti golom Joela Piroea, a izjednačio je Antoine Semenyo u 75. minuti.


Cardiff City je vodio 2-0 protiv Leeds Uniteda, ali su gosti uspjeli izjednačiti i izboriti novi ogled.


Jaden Philogene-Bidace (24) i Okuwaseji Ojo (31) zabili su za Cardiff u prvom dijelu. Smanjio je Rodrigo u 65. minuti, no isti je igrač u 80. promašio jedanaesterac. Jak Alnwick je obranio njegov udarac. Kazneni udarac je skrivio Joel Bagan koji je igrao rukom zbog čega je dobio crveni karton.


Ipak, u trećoj minuti nadoknade Sonny Perkins je zabio za 2-2.