Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP u Kataru

Luka Modrić otkrio da li će i dalje igrati za Vatrene, a onda poručio: "Hrvatska je postala nogometna velesila!"

Autor: Portal Novi list

17.12.2022. 18:56
Luka Modrić otkrio da li će i dalje igrati za Vatrene, a onda poručio:

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Htjeli smo zlato, bili smo blizu, ali nažalost nismo uspjeli. No, na kraju možemo biti sretni i ponosni kako smo odigrali turnir - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije



RIJEKA Ovako je Luka Modrić vidio pobjedu nad Marokom i osvajanje bronce:


– Napravili smo nešto strašno za hrvatski nogomet. Htjeli smo zlato, bili smo blizu, ali nažalost nismo uspjeli. No, na kraju možemo biti sretni i ponosni kako smo odigrali turnir. Što je najvažnije odlazimo kao pobjednici i to je ono što smo htjeli. Idemo sada proveseliti, napravili smo veliku stvar.


Osvojili ste drugu medalju u dresu reprezentacije?




– To je nešto posebno i čini me sretnim. Sa svime što radimo zadnjih godina kao ekipa narasli smo jako puno, a to pokazuju i naše igre i naši rezultati. Hrvatska više nije čudo koje se dogodi svakih 20 godina, već smo postali konstanta. Postali smo velesila svjetskog nogometa.


Mladi igrači su pokazali da se možemo osloniti na njih?


– Zadnjih godina su pokazali koju kvalitetu imaju, budućnost hrvatskog nogometa je svjetla. Ovaj turnir će im pomoći da narastu kao osobe i kao igrači. Neki su prvi put na velikom natjecanju, a već su osvojili medalju. Nekima od nas trebalo je jako puno, meni konkretno 12 godina. To je stvarno nešto posebno, neka uživaju i cijene to što su ostvarili.


Da li ćemo vas gledati i dalje u dresu reprezentacije, u kvalifikacijama za EURO i u završnici Lige nacije?


– Plan je igrati u finalu Lige nacija bilo bi bezveze odlučiti drugačije kada smo to već izborili. Poslije ćemo vidjeti kako dalje… – rekao je kapetan Vatrenih.