Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PREMIER LIGA

Nottingham Forest- Chelsea 1:1, Chelsea pod Potterovim vodstvom još uvijek nije pronašao pravu formu

Autor: Portal ZL

01.01.2023. 20:12
Nottingham Forest- Chelsea 1:1, Chelsea pod Potterovim vodstvom još uvijek nije pronašao pravu formu

Foto: Reuters



Utakmicom Nottingham Foresta i Chelsea zaključeno je 18. kolo Premier lige. Na City Grandu gledatelji su gledali dva praktički dijamentralno suportna poluvremena, a na kraju rezultat je bio najpošteniji 1:1.


Totalna dominacija u prvom poluvremenu bila je na strani Chelsea. Svoju dominaciju okrunili su već u 16. minuti, kada je mrežu zatresao Rahim Sterling iz blizine nakon što je gredu pogodio igrač domaćih Willy Boli.


Koliko je Chelsea bio bolji tijekom prvih 45 minuta najbolje govori posjed lopte koji je bio 80%-20% na strani ekipe iz Londona.




Preporođeni Nottingham izašao je iz svlačionice u drugom poluvremenu. Iako posjed tako ne govori, cijela momčad Chelsea praktički se pozicionirala u 40 metara od svojeg gola. Nakon mnogo prilika Nottinghama, izjednačenje domaćima donio je Serge Aurier u 63. minuti nakon što se dobro snašao u gužvi nakon kornera.


Nottingham je ostavio puno bolji dojam nakon današnje utakmice, no Chelsea je isto tako imao svojih nekoliko stopostotnih prilika, tako da remi je bio najpoštenije.


Nakon četvrtog ovosezonskog remija Chelsea zauzima osmo mjesto na tablici Premier lige sa 25 bodova, dok je Nottingham Forest u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 14 bodova.


Mateo Kovačić je ušao u igru za Chelsea u 61. minuti.