Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Australian Open

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica saznala suparnicu u 2. kolu Australian Opena, meč počinje iza ponoći

Autor: Hina

18.01.2023. 13:29
Najbolje rangirana hrvatska tenisačica saznala suparnicu u 2. kolu Australian Opena, meč počinje iza ponoći

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

Bit će to četvrti međusobni dvoboj Martić i Zhang, a u dosadašnja tri hrvatska tenisačica je ostvarila dvije pobjede



MELBOURNE Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 37.) u srijedu je saznala suparnicu u 2. kolu Australian Opena, a to će biti 33-godišnja Kineskinja Zhang Shuai, 22. na pojedinačnoj WTA ljestvici.


Zhang je u dvoboju 1. kola koji je odigran u srijedu, svladala 28-godišnju Rumunjku Patriciju Mariju Tig (WTA – 790.) sa 6-1, 4-6, 6-0 za dva sata i 10 minuta igre.


Bit će to četvrti međusobni dvoboj Martić i Zhang, a u dosadašnja tri hrvatska tenisačica je ostvarila dvije pobjede, u kvalifikacijama US Opena 2015. i u 1. kolu Miami Opena 2019. No, Kineskinja je bila bolja u njihovom posljednjem srazu koji se dogodio u rujnu prošle godine u četvrtfinalu turnira u Tokiju. Sva tri meča su odigrale na tvrdoj podlozi.




Dvoboj Martić i Zhang na rasporedu je u četvrtak, kao treći na terenu 7. Istog će dana meč 2. kola odigrati i Donna Vekić protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove. I taj je dvoboj na rasporedu kao treći, ali na terenu 3.


Početak programa na svim terenima u Melbourne Parku je predviđen za 11 sati po lokalnom vremenu, odnosno 1 sat u noći po srednjoeuropskom vremenu