Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Australian Open

Oproštaj Rafe Nadala u Melbourneu! Španjolac se ozljedio, rasplakao suprugu, svađao se sa srpskom sutkinjom...

Autor: Portal Novi list

18.01.2023. 07:51
Oproštaj Rafe Nadala u Melbourneu! Španjolac se ozljedio, rasplakao suprugu, svađao se sa srpskom sutkinjom...

Foto: Rafa Nadal/Foto REUTERS

Španjolac se ovako rano od Australian Opena nije oprostio od davne 2009. godine kada mu je presudio Španjolac Verdasco



RIJEKA Rafa Nadal ispao je u drugom kolu Australian Opena! Prvog nositelja na turniru i trenutno drugog tenisača svijeta izbacio je Amerikanac Mackenzie McDonald  – 6:4, 6:4, 7:5. Španjolac se ovako rano od Australian Opena nije oprostio od davne 2009. godine kada mu je presudio Španjolac Verdasco. Ovoga puta za njega je bio koban 65. tenisač svijeta.


Nadal je u nekoliko navrata tražio liječničku pomoć, očito je da njegovim problemima s ozljedama nema kraja. Sve to pratila je i njegova supruga koja u jednom trenutku više nije mogla zauzdati emocije pa je u suzama pratila kalvariju svojega supruga. Nadalova nervoza mogla se osjetiti u svakom poenu. U nekoliko navrata ušao je u raspravu sa  srpskom sutkinjom Marijanom Veljović nezadovoljan činjenicom da mu nije dozvoljavala previše vremena između poena.


Inače, kiša je ponovo remetila planove organizatora Australian Opena. Zbog kiše koja je padala moglo se igrati samo na tri najveća, natkrivena terena.


Foto REUTERS


Foto REUTERS




Lagani zadatak u drugom kolu imala je najbolja svjetska tenisačica, Poljakinja Iga Swiatek. Trostruka Grand Slam pobjednica je sa 6-2, 6-3 svladala 21-godišnju Kolumbijku Camilu Osoriju. Tek nešto problema Poljakinja je osjetila kada je trebala zaključiti meč. Osorio je pritom smanjila zaostatak s 1-5 na 3-5, ali na tome je i ostalo.


Prave probleme u drugom kolu je imala grčka tenisačica Maria Sakkari koja je sa 3-6, 7-5, 6-3 pobijedila 18-godišnju kršnu Ruskinju Dianu Shnaider, koja je inače glavni turnir izborila kroz kvalifikacije.


Dalje ide i treća nositeljica, Amerikanka Jessica Pegula, premda je opasno živjela u drugom setu protiv Aliaksandre Sasnovič. No, na kraju je slavila 6-2, 7-6(5).


Kod tenisača prvi je treće kolo izborio Talijan Jannik Sinner koji je bio bolji od Argentinca Etcheverryja sa 6-3, 6-2, 6-2.