Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kuglački klub Poličnik

Poticaj izgradnji nove kuglane

Autor: Šime Ćurko

17.03.2023. 18:54
Poticaj izgradnji nove kuglane

Foto: Kuglački klub Poličnik



Kuglači Poličnika sljedeće sezone igrat će u Prvoj B ligi. Ovaj uspjeh ostvarili su nakon što su suvereno osvojili titulu prvaka Druge lige jug, u kojoj su u 18 nastupa imali 14 pobjeda, jedan remi i tri poraza. Donijelo im je to 29 bodova, osam više od najbližih konkurenata Poljuda i Biokova. S prosjekom od 581.4 drva po nastupu Krsto Lulić je najbolji igrač lige.


– Na počeku sezone smo istaknuli da je cilj prvo mjesto, što smo i ostvarili nekoliko kolo prije kraja lige. Povratkom Krste Lulića i Petra Zubčića kao voditelja škole kuglanja i igrača trenera, dobili smo dimenziju više u kvaliteti i sigurnosti – kaže Elvis Lulić, igrač Poličnika, klupska »Katica za sve«, koji je donedavno bio i tajnik ovog kolektiva. Poličanci su se i lani borili za prvo mjesto, koje je na kraju osvojio Zadar II.


– Tada nismo uspjeli jer je Zadar imao stvarno kvalitetnu momčad, pa smo sve snage usmjerili na ovu sezonu, koju smo odradili na najbolji način. U novijoj povijesti ovo je najveći uspjeh kluba. Zahvaljujemo svim sponzorima koji su bili uz nas, najviše Općini Poličnik, koja je prepoznala naš trud i igranje za svoj Klub – dodaje Lulić i ističe da kuglanje u Poličniku ima najdužu tradiciju u Zadarskoj županiji.




– Klub je osnovan 1981. i do izgradnje ŠRC Mocire Poličnik je jedini imao kuglanu na kojoj su se održavala službena natjecanja. Dali smo puno prvoligaških igrača i s ponosom možemo reći da je Poličnik stvorio zadarsko kuglanje. Nadamo se da će i ovaj naš rezultat biti poticaj da se krene u planiranje izgradnje kuglane u Poličniku – zaključio je Lulić.


Nakon trećeg kola Poličnik je preuzeo prvo mjesto koje više nije ispuštao.


– Zasluženo smo osvojili prvo mjesto, što najbolje pokazuje ljestvica na kraju sezone. Vjerujem da ćemo biti konkurentni i u Prvoj B ligi – naglasio je trener Zubčić koje se slaže da se razvoj kuglanja u Zadarskoj županiji teško može ostvariti bez ulaganja u infrastrukturu,


– Kuglanje u Zadru zaslužuje dvoranu kakvu imaju mnogi hrvatski gradovi. Naime, kod mladih postoji veliko zanimanje za ovim sportom, ali nemaju gdje trenirati jer su u Mocirama imaju samo četiri staze, što ne ostavlja puno prostora za većim odazivom zainteresiranih za kuglanje – istaknuo je Zubčić.