Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

KATAR- EKVADOR 0:2

Prvi puta u povijesti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva poražen na utakmici otvaranja

Autor: Zadarski list

20.11.2022. 19:00
Prvi puta u povijesti domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva poražen na utakmici otvaranja

Foto: Reuters



Utakmicom domaćina Katara i Ekvadora otvoreno je 22. FIFA Svjetsko prvenstvo. Po prvi u povijesti, domaćin je poražen u premijernoj utakmici prvenstva. Ekvador je, možemo reći, s lakoćom pobijedio Katar rezultatom 2:0


Od samog početka vidjelo se kako Katar ima jako male šanse za pobjedu, odnosno koliko je Ekvador bolja momčad. Tijekom cijele utakmice praktički ništa pohvalno domaća reprezentacija nije pokazala. Katarci su u 95. minuti izveli svoj tek prvi i jedini udarac iz kuta, što dovoljno govori o agresivnosti.


Ekvador je već u 3. minuti poveo preko Ennera Valencije, no sudac Daniele Orsato je nakon sugestije VAR-a poništio pogodak zbog zaleđa igrača Ekvadora. Do prvog priznatog gola nije se čekalo dugo, kada je Enner Valencia nakon pravedno dosuđenog jedanaesterca zabio s bijele točke. Svojim dominaciju, Ekvador je potvrdio u 31. minuti novim golom Ennera Valencije. Preciznim udarcem glavom, Valencia je zabio svoj treći, no drugi priznati pogodak.




Nakon toga, Katar je u svojoj igri jedino podigao razinu agresivnosti. U prvih 45 minuta domaćini nisu uputili niti jedan udarac prema golu.


U drugom poluvremenu igra na terenu se smirila. Ekvadora je mirno kontrolirao prednost. Veći broj šansi stvoren je pred golmanom Katara, no najveća šansa u drugom poluvremenu pripisuje se igračima Katara, kada je lopta “sijevnula” blizu vratnice.


Izbornik Ekvadora, uslijed mnogo dobivenih udaraca zamijenio je dvostrukog strijelca Valenciju u 77. minuti.


Nizozemska i Senegal sutra će zaključiti prvo kolo u ovoj skupini. Katar u sljedećem kolu igra protiv Senegala, dok u posljednjem protiv moćne Nizozemske.