ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

EP rukometašica

Hrvatske rukometašice od 18 sati igraju drugi susret na EP-u: "Pobjeda nad Švicarskom nosi dva boda za drugu rundu"

Autor: Portal Novi list

08.11.2022. 15:47
Hrvatske rukometašice od 18 sati igraju drugi susret na EP-u:

Foto: Nenad Šoštarić/Foto PIXSELL

Cure su pokazale da mogu puno i da su svim srcem ovdje - kaže izbornik Nenad Šoštarić



LJUBLJANA  Nakon dva kola 15. Europskog prvenstva rukometašica, kojem su domaćini Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, hrvatska reprezentacija ima pobjedu i poraz. Za prolazak u drugi krug treba joj barem bod protiv Švicarske da bi u nastavak natjecanja prenijela dva boda. Švicarska stoga mora pasti danas u susretu koji u Stožice Areni počinje u 18 sati. Nedjeljna pobjeda nad Mađarskom (21:18) i blistava obrana zalog su novog uspjeha.


– Odigrali smo odličnu obranu, a Tea Pijević je sjajno branila. Ono što smo htjeli, to smo napravili, sveli smo utakmicu na mali broj golova. One su naviknute na utakmice s više od 35 i 40 golova. Imali smo uspona i padova, ali to je normalno u tako važnoj utakmici. Svaka čast curama, bio je to nivo vrhunskog rukometa – kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Nenad Šoštarić. – Nema tu previše filozofije, mi moramo dobiti Švicarsku kako bismo prenijeli dva boda i kako bi puni samopouzdanja ušli u drugu rundu. Cure su pokazale da mogu puno i da su svim srcem ovdje.


Švicarska polako naplaćuje svoja velika ulaganja u akademije i sve je bliže dobrim europskim reprezentacijama. Vodi je Danac Martin Albertsen, 48-godišnji stručnjak koji ima veliko trenersko iskustvo.