Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tradicionalna manifestacija

U Biogradu završen Božićni turnir u malom nogometu

10.01.2023. 16:52
U Biogradu završen Božićni turnir u malom nogometu

Foto: MNK TOROVI/ANĐELA KNEZ



Pred punim tribinama u Biogradu je završio tradicionalni Božićni malonogometni turnir, koji je okupio 16 momčadi. Osim iz Biograda nastupile su momčadi okolnih mjesta u kojima su uz domicilne »sa strane« mogli nastupiti još samo vratar i dva igrača, s time da je Biograd imao dva sastava. U prvom dijelu natjecanja igralo se u četiri skupine tako da je svaka momčad na turniru upisala najmanje tri nastupa. U finalu je slavila Škabrnja, koja je s 2:0 bila bolja od prvog sastava Biograda (igrači MNK Torovi) i zaslužila nagradu od 12 tisuća kuna. Oba sastava imala su veliku navijačku podršku, a čvrsta igra u prvom poluvremenu nije ostavljala puno prilika napadačima, pa se na odmor otišlo s 0:0. Nastavak je donio otvoreniju igru, u kojoj je Škabrnja povela 1:0. Bila je to akcija u tri poteza koju je Kristijan Jurić, najbolji igrač i strijelac turnira, u 26. minuti završio pogotkom za 1:0. Jurić je presjekao napad Biograda, na boku proigrao Bilavera, koji mu vraća loptu u šesterac, gdje se Jurić odlično snalazi i pogađa mrežu domaćina. Biograd kreće po izjednačenje, ali u glavnoj ulozi je ponovno Jurić. U 33. minuti s lijeve strane je proigrao Brkića koji pogađa za 2:0. Posljednjih pet minuta Biograd uvodi vratara – igrača, ali Škabrnjani su zaustavili sve pokušaje suparnika te odigli pobjednički pehar, i to sa svim domaćim igračima.


– Hvala svima na velikom odazivu kroz cijeli turnir, bila nam je čast i zadovoljstvo biti organizator ovog velikog događaja. Želimo zahvaliti svim gledateljima, Gradu Biogradu, Bošani, Radiju BnM, portalu BnM, Tomi Šariću i drugima. Hvala što ste podržali i revijalnu utakmicu za našeg Luku Mihalića. Dali smo sve od sebe od prvog dana – rekao je Ivan Lukić, predsjednik Malonogometnog kluba Torovi, čiji članovi i potpisuju organizizaciju turnira.


U utakmici za treće mjesto Raštane, predvođene Vukovićem, Žilićem i Stipom Čirjakom, s 4:1 su bile bolje od Benkovca, koji se dosta »potrošio« u odličnom polufinalu u kojem je na šesterce izgubio od Biograda. U revijalnoj utakmici veterana Biograda i momčadi sastavljene od igrača iz okolnih mjesta istaknuo se Polačanin Niko Peraić, bivši igrač Hajduka i Zadra, koji je postigao sva četiri gola za momčad i zaslužio pljesak cijele dvorane za svoje majstorije. Revijalna utakmica je odigrana u spomen na Luku Mihalića, tragično preminulog prijatelja MNK Torovi, kojem je počast odala i publika minutom šutnje.


Finale


ŠKABRNJA 2 – BIOGRAD 0




Školska sportska dvorana. Gledatelja: 800. Suci: Tonko Turica i Tomislav Kuman.


ŠKABRNJA: Š. Škara, J. Škara, K. Jurić 1, P. Jurić, I. Brkić 1, F. Škara 1, Pavičić, F. Brkić, J. Brkić, F. Bilaver 1, I. Škara. Voditelj: Marijo Ražov.


BIOGRAD: Mršić, Jurjević, Adžić – Kapitanović, B. Knez, V. Birkić, Lazarevski, Šarić, Kulaš, Popov, Nakić, Žepina, A. Birkić, T. Knez, Jurišić. Voditelj: Ivan Lukić-Iško.


Za treće mjesto


RAŠTANE 4 – BENKOVAC 1


RAŠTANE: Jarmanović, Colić-Škuca, S. Čirjak 1, M.Katuša, Birkić 1, M. Katuša, P. Katuša, Vuković 1, R. Katuša, Mikulić, Žilić, Z. Čirjak, N. Katuša 1 Voditelj: Luka Zrilić.


BENKOVAC: Ivandić, Brkljača, Katuša, Djevekeljaj 1, Filipović, M. Čirjak, Anić, Bačić, Jurica, Zanić, A. Čirjak. Voditelj: Ivan Budan.


Polufinale: Biograd – Benkovac 7:6 (2:2), Raštane – Škabrnja 0:6. Četvrtfinale: Tinj – Benkovac 1:2, Debeljak – Škabrnja 2:3, Biograd – Drage 3:0, Sv. Filip i Jakov – Raštane 2:6.


Revijalna utakmica


ZALEĐE 4 – BIOGRAD 1


BIOGRADSKO ZALEĐE: Š. Mikas, Baričić, L. Mikas, Lacman, Peraić 4, Šarić, Vulin, Kamber, Galešić. Voditelj: Mladen Čudina.


BIOGRAD: S. Lukić, Knez, Čulina, Tepša, I. Lukić-Iško 1, Birkić, Brkljača, Miloš, Mitrović, Šestan, Mrkić. Voditelj: Željko Pešić.