Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NBA liga

Ivica Zubac odigrao je sjajnu partiju u pobjedi Clippersa, Devin Booker potopio Darija Šarića i suigrače

Autor: Portal Novi list

09.03.2023. 08:08
Ivica Zubac odigrao je sjajnu partiju u pobjedi Clippersa, Devin Booker potopio Darija Šarića i suigrače

Foto: Ivica Zubac i Jakobom Poeltl, te Scottie Barnes/Foto REUTERS

Bullsi "tuširali" Nuggetse pred njihovim navijačima



RIJEKA Ivica Zubac vraća se u staru formu nakon stanke i povratka na parket. Hrvatski reprezentativac odigrao je sjajnu partiju u pobjedi Clippersa nad Raptorsima. Za 27 minuta provedenih na parketu zabio je 17 poena, uhvatio osam skokova, podijelio dvije blokade i jednu asistenciju. Promašio je tek jedno slobodno bacanje i jednu loptu iz igre. Bolji učinak posljednji put imao je protiv Netsa kojima je početkom veljače zabio 19 poena i upisao 12 skokova. Prvo ime Clippersa bio je Kawhi Leonard s 24 poena i 12 skokova, Paul George je zabio 23 poena.


Dario Šarić odigrao je pet minuta u porazu Ohlahome kod njegove bivše momčadi – Phoenix Sunsa.  Tih pet minuta iskoristio je za tri poena i jedan skok. Devin Booker je, u izostanku ozlijeđenog Kevina Duranta, gostima “iskrcao” 44 poena i postao prvi igrač u povijesti Sunsa s četiri uzastopne utakmice u kojima je zabio najmanje 35 poena. Oklahoma je također zaigrala oslabljena, bez ozlijeđenog Shai Gilgeous-Alexandera. Durantu je ovo trebala biti prva domaća utakmica za Sunse nakon što je u tri gostovanja ostvario isto toliko pobjeda.


Nuggetsi su izgubili samo četiri utakmice doma ove sezone, dobili su 24 od posljednjih 25 utakmica pred svojim navijačima.  A onda su doživjeli hladan tuš u sudaru s Bullsima. Nikola Vučević (25 poena, 15 skokova) i Zach LaVine (29 poena) odveli su Chicago do pobjede nad liderom Zapada. Vučević je ostvario 40. “double-double” sezone. Nikoli Jokiću (18 poena, 12 skokova, osam asistencija su nedostajale dvije asistencije za novi “triple-double”  učinak.




CJ McCollum je s 32 poena odveo Pelicanse do pobjede nad Mavsima, koje je zadesila još jedan nevolja. Ozljeda – Luke Dončića, Postigao je 15 poena (u prvoj četvrtini zaradio je 15. tehničku ove sezone zbog prigovoranja sucima), prije nego što je u trećoj četvrtini morao iz igre. Iz kluba su izvjestili da mora na “magnetsku”… Kyrie Irving zaključio je susret s 27 poena.


Jayson Tatum postigao je 30 poena, od toga šest trica, u pobjedi Bostona nad Portlandom, a Kristaps Porzingis 42 poena (najviše u karijeri) u porazu Wizardsa od Hawksa.


REZULTATI


LA Clippers – Toronto 108:100


Phoenix – Oklahoma 132:101


Denver – Chicago 96:117


Miami – Cleveland 100:104


Boston – Portland 115:93


Washington – Atlanta 120:122