
Foto: iStock
Talijani znaju da ljubav ide kroz želudac!
Kada ste raspoloženja za ukusnu i kremastu tjesteninu, ne morate razmišljati dalje od umaka “Alfredo” koji će, jednom kada ga napravite, vrlo vjerojatno postati jedan od onih za kojima ćete često posezati.
Za ovaj veoma popularan umak zapravo je potrebno samo 15 minuta, a nakon toga, sve što trebate učiniti je pomiješati ga s tjesteninom i večera je poslužena!
Radi se o jednostavnom talijanskom receptu koji se tradicionalno priprema od parmezana, maslaca, soli i papra, dok je američka varijanta malo bogatija jer sadrži vrhnje.
Sastojci
- 3 žlice maslaca
- 240 g vrhnja za kuhanje
- 4 češnja češnjaka
- 135 g svježe ribanog parmezana
- sol i papar
Priprema
Otopite maslac u velikoj tavi ili loncu na srednjoj vatri. Dodajte vrhnje i pustite da zakuha te kuhajte uz često miješanje 5 minuta.
Zatim dodajte češnjak i još minutu miješajte, pa dodajte parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte sol i papar, po ukusu.
Ubacite omiljenu tjesteninu i večera je poslužena!
najnovije
najčitanije
Kultura
Kazališna udruga
Šango Šimurina: Naziv nam je “Igrajmo se”, ali vrlo ozbiljno radimo
Ostali sportovi
Jasni stavovi
Čelnik MOO-a odgovorio onima koji traže sportsku izolaciju Rusije i Bjelorusije: “Moramo biti politički neutralni”
Zadar
A.K.A. CRESCENDO
Jedinstvena zadarska skupina slavi desetljeće postojanja nastupom u Providurovoj palači
Hrvatska
Rasprava u Saboru
Oporba: Treba mijenjati Zakon o HRT-u, HDZ odgovara
Hrvatska
Otvaranje pregvora
SNH: Prioriteti su granski kolektivni ugovor u medijima i jačanje sindikata
Hrvatska
TEŠKA OPTUŽBA
Zambijski državni tajnik tvrdi da su Hrvati ranije već prelazili granicu s djecom
Zadar
priprema obustave rada
Vozači Liburnije imaju sramotno male plaće, tražimo povišicu od 15 posto
Zadar & Županija
Zapela prodaja Galešnjaka
Otok je pod zaštitom, gradnja je zabranjena i odluka se neće mijenjati!
Zadar
dani sveučilišta 2023.
[FOTO] Rektorica Vican podijelila nagrade najboljim studentima i djelatnicima
Zadar
Profesor s Yalea