Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

"Soul food"

Popularan umak "Alfredo" gotov je u svega par minuta, a okus će vas oduševiti

Autor: Lucija Sučić

14.01.2023. 07:59
Popularan umak

Foto: iStock

Talijani znaju da ljubav ide kroz želudac!



Kada ste raspoloženja za ukusnu i kremastu tjesteninu, ne morate razmišljati dalje od umaka “Alfredo” koji će, jednom kada ga napravite, vrlo vjerojatno postati jedan od onih za kojima ćete često posezati.


Za ovaj veoma popularan umak zapravo je potrebno samo 15 minuta, a nakon toga, sve što trebate učiniti je pomiješati ga s tjesteninom i večera je poslužena!


Radi se o jednostavnom talijanskom receptu koji se tradicionalno priprema od parmezana, maslaca, soli i papra, dok je američka varijanta malo bogatija jer sadrži vrhnje.


Sastojci


  • 3 žlice maslaca
  • 240 g vrhnja za kuhanje
  • 4 češnja češnjaka
  • 135 g svježe ribanog parmezana
  • sol i papar

Priprema




Otopite maslac u velikoj tavi ili loncu na srednjoj vatri. Dodajte vrhnje i pustite da zakuha te kuhajte uz često miješanje 5 minuta.


Zatim dodajte češnjak i još minutu miješajte, pa dodajte parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte sol i papar, po ukusu.


Ubacite omiljenu tjesteninu i večera je poslužena!