Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Liga prvaka mladih

"Bili tići" nakon lutrije jedanaesteraca ušli u polufinale!

Autor: Alen Plahinek

15.03.2023. 20:50

Foto: Screenshot Facebook



Zašto bi bilo jednostavno, kada se mogu čupati živci do krajnjih granica. Juniori Hajduka na teškom su gostovanju na Signal Iduna Parku, popularnom Westfalenu protiv juniora Borussije Dortmund 1:1 (9:8) .


Nevjerojatnu hladnokrvnost i smirenost pokazali su mladići oba sastava, no Buljan u devetoj seriji brani penal Maneu, a Kavelj pogotkom donosi Hajduku najveći uspjeh u povijesti juniorske momčadi.


Totalno ludilo nastalo je na Westfalenu, gdje su mladi Hajdukovci imali podršku od oko 10 tisuća navijača koji su napravili fenomenalnu atmosferu tijekom cijele utakmice i bili 12. igrač “Bilih tića”.




Vrlo izjednačeno bilo je prvo poluvrijeme. Iako je prema statistici Borussia bila bolja, na terenu to nije tako izgledalo, ali mora se istaknuti da su šanse domaćina bile konkretnije. Borussia je imala inicijativu na terenu između 10. i 20. minute, dok se Hajduk nakon toga oslobodio početnog grča i počeo napadati.


U 13. minuti mladi igrači Borussije su imali dva fenomenalna dalekometna udarca, no Buljan je bio spreman za prvi udarac, dok drugi nije išao u okvir gola, ali je išao vrlo blizu vratnice. Odličnu priliku stvorili su mladi Hajdukovci u 20. minuti, kada se Brajković riješio dvojice protivničkih igrača i pucao, no lopta nije išla u okvir gola. U 24. Borussia ponovno prijeti dalekometnim udarcem koji je protutnjao tik iznad grede. Vrcić je početkom sudačke nadoknade precizno pucao u donji desni kut, no vratar domaćina Ostrzinski bio je na mjesto.


U 65. minuti Skoko je izašao sam pred protivnički gol, ali nakon loše prvog dodira Ostrzinski je uspio izbaciti sve do Vrcića kojeg je na kraju omeo jedan domaći branič i propuštena je ogromna prilika za vodstvo.


Bolju predstavu Hajdukovci su napokon okrunili u 72. minuti. Brajković je neometano ubacio i pogodio Antunovića koji prekrasno zabija za veliko vodstvo. Potpuno ludilo nastalo je odmah na Westfalenu jer su Hajdukovci zabili gol ispod kojeg se nalazila većina Hajdukovih navijača.


Ludilo je splasnulo samo tri minute nakon. Arković radi prekršaj u svojem kaznenom prostoru, a Rijkhoff je bio siguran s bijele točke i rezultat se opet vratio na početak.


U 91. minuti nema tko se nije trznuo kada je sijevnula kontra Hajdukovaca. Brajković je ubacio, a jedan od braniča je želio izbiti loptu i pogodio gredu vlastitog gola, no lopta je otišla natrag u teren.


Polufinale Hajduk igra protiv Milana 21. travnja u Nyonu.