Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

PREMIER LIGA

Brentford stasao u ozbiljnu ekipu, u zapadnom London "pao" Liverpool

Autor: A.P.

02.01.2023. 21:06
Brentford stasao u ozbiljnu ekipu, u zapadnom London

Foto: Reuters



Počelo je 19. kolo jedne od najjače, ako ne i najjače, lige na svijetu. U prvoj utakmici kola domaći Brentford pobijedio je Liverpool. Ovom velikom pobjedom, 3:1, Brentford je još jednom potvrdio status neugodnog domaćina, jer jedine dvije momčadi koje su pobijedile u zapadnom Londonu, ove godine su Manchester City i Arsenal.


Liverpool je tijekom prvog poluvremena bio imao veći posjed, što je karakteristično za njihovu igru, no to je bilo to što se njih tiče. S druge strane domaćini su bili agresivni, rastrčani i sreća ima se prvi puta osmjehnula u 19. minuti, kada je nakon kornera Konate skrenuo loptu u vlastitu mrežu.


Unatoč vodstvu, Brentford je dalje nastavio pritiskati i stvarati šanse. U 27. minuti nakon novog kornera mreža Alissona Beckera ponovno se tresla, no nakon VAR provjere, gol Youanea Wisse je poništen zbog zaleđa.




U 40. minuti novi korner i novi gol Brentforda.  Ponovno je gol poništen zbog zaleđa, a strijelac je ponovno bio Youane Wissa. Svega dvije minute kasnije mreža Liverpoola ponovno se trese, ovoga puta nema zaleđa i Youane Wissa se nakon udarca glavom konačno upisuje u listu strijelaca na ovoj utakmici.


U drugo poluvrijeme gosti su ušli bolje, konkretnije, dok je Brentford bio primoran na igranje “bunkera”. Prvi pogodak Liverpool zabija u 48. minuti, no nakon VAR provjere gol se poništava zbog zaleđa.


Praktički sljedeći napad Alex Oxlade-Chamberlain, nakon ubačaja Trenta Alexandra-Arnolda, udarcem glavom smanjuje vodstvo domaćina.


Uslijedilo je nekoliko promjena nakon kojih je Brentford ponovno počeo disati.


Pobjedu je osigurao Mbuemo u 84. minuti, kada je odlično zakucao loptu u lijevi donji kut nakon kontranapada.


Ovom pobjedom Brentford se popeo na 7. mjesto, dok je Liverpool ostao 6., sa svega 2 boda više od današnjeg suparnika. Kolo koje je tek počelo donosi dva velika derbija, a to su Arsenal i Newcastle, odnosno 1. i 3. na tablici, koji igraju sutra te Manchester City i Chelsea.