Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Liga prvaka

Večeras se igraju posljednja dva uzvrata osmine finala LP, Carlo Ancelotti puše i na hladno

Autor: Igor Duvnjak

15.03.2023. 12:51
Večeras se igraju posljednja dva uzvrata osmine finala LP, Carlo Ancelotti puše i na hladno

Foto: Luka Modrić i Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Stalno razmišljam o Chelseaju prošle sezone i o tome što nam se skoro dogodilo. Imamo prednost, ali moramo odigrati vrhunsku utakmicu - kaže Carlo Ancelotti



Real Madrid i Napoli su u četvrtfinalu, to su procjene ogromne većine navijača Madrižana i Napolija uoči večerašnjih uzvratnih utakmica Lige prvaka, u kojima na Santiago Bernabeu dolazi Liverpool, a na Maradonu frankfurtski Eintracht, u koje domaćini donose veliku baštinu, Kraljevi pobjedu 5:2 na Anfieldu, a napuljski nogometni ponos frankfurtski trijumf 2:0.


– Da, ali… – poručit će u toj euforičnoj buci glasovi onih opreznih u taborima velikih favorita koji su, istina, svjesni kako su Real i Napoli jednom nogom među osmoricom najboljih, ali ne zaboravljaju kako valja načiniti i onaj »drugi korak«, kako se igra i »drugo poluvrijeme« osmine finala u kojem bi se svako opuštanje moglo transformirati u neugodni bumerang.


Bez opuštanja


U predvečerje susreta europskih velikana u Madridu dežurni dušebrižnici učestalo spominju trenera domaćih Carla Ancelottija i režisera igre njegove momčadi Luku Modrića, kao da su zabrinutiji za sutrašnjicu »signora Carla« i hrvatskog majstora sredine terena od njih samih, ponavljajući iz dana u dan špekulacije hoće li im klub produljiti ugovor ili ne. Oni pak nastoje biti imuni na te ćakule »dobro obaviještenih«, svjesni kako su na istaknutim pozicijama ovako velikog kluba, kojem stalno novim uspjesima treba utežiti glad za novim trofejima. U bogatim karijerama obojica su ih se naosvajala, Ancelotti i kao vrhunski igrač koji se naigrao s velikim svjetskim zvijezdama, te kao trener, Luka kao veznjak bez kojega je teško zamisliva igra Reala i hrvatske reprezentacije.




Večerašnji dolazak Liverpoola čekaju nakon pobjede s Espanolom, ali i s velikim zaostatkom u domaćem prvenstvu iza najvećeg rivala Barcelone, u toj priči trener upozorava da večerašnji uzvrat treba shvatiti najozbiljnije, bez obzira na prednost.


Carlo Ancelotti se nakon pobjede na Anfieldu od čak 5:2 odmah prisjetio prošlosezonskih muka s Chelseajem kada je Real imao prednost 3:1 iz Londona, a na koncu u produžecima prošao dalje.


– Ma kakvo opuštanje, stalno razmišljam o Chelseaju prošle sezone i o tome što nam se skoro dogodilo. Imamo prednost, ali moramo odigrati vrhunsku utakmicu. Nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir.


Fešta pod Vezuvom


Pod Vezuvom, gdje je ionako nogometna atmosfera već poslovično uzavrela, nogometaši Napolija je samo podgrijavaju stalno novim pobjedama u Campionatu u kojem na čelu Serie A najbližem pratitelju Interu odmiču čak 18 bodova. U Ligi prvaka momčad trenera Lucijana Spalettija pokazala je snagu i u Frankfurtu s 2:0 golovima Osimhena i Di Lorenza, za večerašnji susret se očekuje tradicionalno velika podrška nakrcanih tribina gruzijskom hitu Kvaratskheliji i ostalim domaćim miljenicima, najavljen je i veliki prihod od utakmice na »Diegu Maradoni« od oko 4 milijuna eura, sve dok rekord stadiona drži susret s Realom iz 2017. godine od točno 4.484.302 eura. S druge strane, igrači Eintrachta će učiniti sve da ne budu samo simpatični gosti nogometne fešte. Momčad trenera Glasnera ne prolazi razdoblje za pohvalu u Bundesligi, protekla tri susreta, nakon domaćeg poraza od Napolija, osvojili su tek dva boda, a sada žele »što skuplje prodati kožu«.