Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Indian Wells

Ribakina vratila Sabalenki dug iz Australian Opena

Autor:

19.03.2023. 23:39
Ribakina vratila Sabalenki dug iz Australian Opena

Foto: Reuters



Kazahstanka Elena Ribakina osvojila svoj prvi Masters 1000 turnir u karijeri. Sjajna 23-godišnjakinja nadigrala je Bjeloruskinju Arinu Sabalenku s 7:6 (11), 6:4 u setovima.  Ovo je ujedno bio i revanš Ribakine za poraz u finalu Australian Opena.


Poprilično nervozno su oba dvije tenisačice ušle u meč. Kolika je nervoza bila prisutna na prvom servisu Ribakine govori i činjenica da je taj prvi game trajao više od 10 minuta i odigrana su čak 13 poena. Iznimno izjednačenu igru prva je prelomila Sabalenka napravivši break za 3:2. Ribakina je uspjela vratiti break i na kraju otišlo se u tie-break. U tom je odlučujućem tie-breaku prvi set mogao stvarno otići na bilo koju stranu. Otišao je na stranu Ribakine rezultatom 13-11. Ribakini je to bila šesta set lopta u tom setu, a Sabalenka je za rješavanje seta imala dvije set lopte i to oba puta je imala svoj servis, no danas nije uspjela.


Nakon iznimno teškog prvog seta i gubitka, Sabalenki su lađe potonule još dublje kada je u prvom gameu odmah doživjela break i to bez osvojenog poena na svoj servis. Na rezultatu 4:2, Ribakina radi novi break i sve je upućivalo kako je meč gotov. No, Sabalenka vraća break, ali ne vraća drugi i Ribakina na svojoj prvoj meč lopti osvaja Indian Wells.




Do naslova Ribakina je morala izbaciti dvije najbolje tenisačice svijeta. Unatoč velikom današnjem podvigu, njezin zasigurno najveći uspjeh je osvajanje Wimbledona 2021. godine.